Få ut gaser ur magen övningar

När det gäller att hantera obehag orsakat av gaser i magen kan regelbunden träning vara en effektiv strategi. Att inkludera specifika övningar i din träningsrutin kan hjälpa till att främja rörelse i matsmältningssystemet och minska risken för gasansamlingar. Nedan diskuterar vi några övningar som kan vara till nytta.

Djupandning

Djupandningsövningar kan hjälpa till att släppa ut överflödig luft och gaser från magen. Sitt eller ligg bekvämt och andas in djupt genom näsan, håll andan i några sekunder och sedan långsamt andas ut genom munnen. Upprepa flera gånger.

Magmassage

Ett annat sätt att främja rörelse i magen är genom massage. Med mjuka cirkulära rörelser kan du massera magen medurs för att stimulera matsmältningssystemet och underlätta gasutsläpp.

Katten och ko-position

Detta är en yogaövning som innebär att du går ner på händer och knän. Börja med att svanka ryggen (ko-position) och sedan runda ryggen så mycket du kan (katten). Upprepa rörelsen flera gånger för att stimulera matsmältningssystemet.

Benmotdrag

Ligg på ryggen med böjda knän. Dra försiktigt ett knä i taget mot bröstet och håll kvar i några sekunder innan du byter sida. Denna övning kan bidra till att främja rörelse i tarmarna och underlätta gaspassagen.

Promenader

Enkel motion, som en promenad, kan också vara till hjälp för att få igång matsmältningssystemet och minska gasansamlingar i magen. Regelbunden fysisk aktivitet kan bidra till att förhindra gasbildning.

Sammanfattning

Genom att inkludera dessa övningar i din dagliga rutin kan du främja en hälsosam matsmältning och minska risken för gaser i magen. Kom ihåg att konsultera en läkare innan du påbörjar någon ny träningsrutin, särskilt om du har några befintliga hälsoproblem.

Vanliga frågor

Här är några vanliga frågor som kan hjälpa dig att förstå mer om hur övningar kan hjälpa till att minska gaser i magen.

  • Hur ofta bör jag göra dessa övningar?
  • Vad ska jag göra om jag känner smärta under övningarna?
  • Kan kostpåverkan hjälpa till att minska gaser i magen?

Hur ofta bör jag göra dessa övningar?

Du kan börja med att göra dessa övningar några gånger i veckan och successivt öka till daglig träning om du känner att det är lämpligt för dig. Lyssna på din kropps signaler och justera träningen efter behov.

Vad ska jag göra om jag känner smärta under övningarna?

Om du upplever smärta under övningarna är det viktigt att sluta omedelbart och konsultera en läkare. Smärta kan vara ett tecken på att något inte står rätt till och det är viktigt att få det utrett innan du fortsätter med övningarna.

Kan kostpåverkan hjälpa till att minska gaser i magen?

Ja, en hälsosam kost spelar en viktig roll i att minska gaser i magen. Att undvika livsmedel som är kända för att orsaka gaser, som bönor, lök och kål, samt att äta långsamt och tugga ordentligt kan bidra till att minska problemen med gaser.

6. Yoga

Yoga erbjuder ett brett utbud av övningar som kan vara fördelaktiga för att främja en hälsosam matsmältning. Specifika positioner som tänjningar och twists kan hjälpa till att stimulera matsmältningssystemet och minska gasansamlingar.

7. Vattenintag

Att dricka tillräckligt med vatten är avgörande för en bra matsmältning. Vatten hjälper till att bryta ner maten och främjar en jämn passage genom tarmarna, vilket kan minska risken för gaser i magen.

Fördelar med vattenintag för matsmältningen Beskrivning
Främjar smidig passage genom tarmarna Vatten hjälper till att mjuka upp avföringen och underlättar dess passage genom tarmarna, vilket minskar risken för förstoppning och gaser.
Underlättar upplösning av fibrer Genom att inta tillräckligt med vatten hjälper du till att lösa upp fibrer i tarmarna, vilket främjar en bättre matsmältning och minskar gasbildning.

8. Avslappningsövningar

Stress kan påverka matsmältningssystemet negativt och öka risken för gaser i magen. Avslappningsövningar som meditation eller progressiv muskelavslappning kan hjälpa till att minska stressnivåerna och främja en hälsosam matsmältning.

Foto av författare

Zigido

Lämna en kommentar