#Viktresa

”Viktresa” usch vad jag ogillar det ordet. Som om en livstilsförändring vore nån jäkla semester..

Men det är väl kanske där problemet ligger – det Är inte nån livsstilsförändring det handlar om. Det är en viktresa som verkar vara både om- och avbokningsbar och allt som oftast det så är det en tur- och returbiljett man köpt.

Och reslusten verkar vara orimligt stor? Titta på alla före- och efterbilder, alla #viktresa #minresaräknas etc. Inte sällan är det samma individer som dyker upp, en eller ett par gånger om året till och med.
Jag vill inte verka negativ (ok, jag Är negativ) men jag skulle så förtvivlat gärna vilja se hur det gått efter 1år eller så, vad som hänt på 8-10veckor är ju tämligen ointressant om man liksom tog returbiljetten tillbaka på stört. Lite ogjort arbete.

Om vi skulle ta och fokusera lite på den där onödiga returresan. Den benämns sällan som en resa dock, vägen tillbaka brukar mest bara beskrivas som att ”det bara blev så”. Men Hallå HEJ! Inget, absolut iNget bara blir så. Allt är ett resultat av val vi gör.

Jag vet #minresatillbakatillstartviktenräknasockså kanske inte är en jättehet tagg, men icke desto mindre sker den tämligen ofta.  Är man av det resglada slaget finns det tillfälle till både veckopendling, långresor över jul- och nyår och för att inte tala om hur mycket vi verkar vilja resa under sommaren.

För den som är nöjd, som trivs här och nu eller kanske vill resa ännu lite längre framåt, den kan ibland uppfattas som en hopplös tråkmåns och som en obehaglig typ som liksom petar irriterande i det dåliga samvetet.

Det är lätt att bli impopulär om man envisas med att stå kvar på perrongen och titta då omgivning vill resa iväg på den där”passa på och unna sig och verkligen njuta fullt ut nu när det ändå är semester/helg/jul/födelsedag/onsdag/fint väder/regnar/what ever” -resan igen.

Ha då i åtanke kära perrongnötande vänner, den enda du verkligen behöver vara populär inför är- Dig Själv.

Min erfarenhet säger mig att dom som ständigt måste passa på och unna sig en massa njutningar för att känns att dom verkligen lever, är oftast de mest missnöjda med tillvaron mellan alla njutningar de ska passa på att unna sig.

Och det tror fasen att man vill resa ifrån ett liv i missnöje med jämna mellanrum.
Frågan är om det är ännu en#viktresa är lösningen.

Att göra samma sak gång på gång, men förvänta sig ett annat resultat – måhända ett tecken på att man är dum i huvudet på riktigt det.

 

//Carolin Helt Int Lic PT och perrongnötare

Kommentarsfunktionen är avstängd.