Vacker och behaglig – Inte min uppgift

Resultat av ett utav våra (Carolin Helts och mina) väldigt tidiga messengermöte i fredags morse. Vi kom fram till att det var i och för sig bra att folk tycker vi ser bättre ut i verkligheten men vi kom också fram till att vi var evinnerligt trötta på att ”befinna” oss i en grupp (kvinnor då) som vars uppgift verkar vara att va vacker och behaglig. Inte vår grej om nu någon trodde det.

Ja, detta inägg kan tyckas feministiskt och då får det vara det. Jag känner bara att det är min tur att säga från. Samtidigt vill jag berömma och jag är djupt imponerade av tjejer som kör ”sin grej”
Jodå, mest imponerar det på mig om det är nån idrott inblandad men jag tycker att det där med att våga vara lite ful eller udda utan att bry sig är så befriande på något vis.

Man är ju bara människa och vissa dagar är det ”molnigt” Det är kanske inte ens livs bästa dagar och man har lite uppförsbacke. Man kanske har en period där man inte sover så bra som man önskade eller så är det nått annat som stör.
Jag tror ni håller med mig om att man kanske inte är sitt snyggaste jag då. Detta måste få vara okej!

Varför?!

Varför är det då så många som tror att man ändå måste vara vacker och behaglig jämt?
Varför?!

Varför är det många som tror att detta alltid är en kvinnas stora uppgift?

Jag känner mig så otroligt stark. Jag har gått igenom så mycket och mer ska göras. Detta är jag grymt stolt över. Att sen lyfta tungt och träna hårt är en annan sak som hör till mina stora meriter. Vidare i denna icke jante text så kan jag berätta att jag är jävligt bra på att fixa och reda ut saker.
Det vore väl själve fasen om då detta skulle ställas åt sidan för att lägga all tid på och tro att vacker och behaglig skulle vara enormt viktigt.

Jodå, jag hör dig. Visst mår man bra om känner sig fräsch, det gör jag också. Det är inte dit jag vill komma. Jag vill komma dithän att vi bör fundera på vad som är vår viktiga uppgift.
Jag tror, nix detta är ingen killgissning, att vår största uppgift är att ta hand om oss själva. Oavsett kön.
När man hittat vad som är viktigt för en så kör man på det.

Jag förstår och accepterar att för vissa är det att se vacker ut. Det finns ju till och med yrken för detta.
Men sluta tjata om att vi andra borde sluta lägga upp bilder eller sluta göra, som ni säger, fula miner.
Vi kanske gillar det…? Vi kanske vill skapa baaalaaaans…

Hej för nu. Dax att göra något extra kvinnligt. Löpning med troligtvis snor rinnandes överallt, sen ett par rugby matcher och kanske, kanske när jag har duschat tar jag på mig lite (fick slå upp stavning här) mascara… För att jag vill, för min egen skull.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, 52 år, ful och snygg lite om vartannat så är i halloweentider

Kommentarsfunktionen är avstängd.