Tre saker som behövs för att bli en mästare!

En känd tränare fick denna frågan. Vad behövs för att bli en mästare? ” Det behövs 3 saker. Attityd, attityd sen behövs det attityd!

Attityd slår talang med hästlängder. Det föreläser jag om, jag står för detta och är helt övertygad om att så är det.

Men sen gör jag det oförlåtliga… jag kommer till detta senare i texten. Ska bara fört ha med er på min ”sida”

Har du talang, låt oss säga att ett barn har talang i skolan, på gympan eller i fotbollslaget. Har hen en pissig attityd så kommer hen ingenstans. Talang spelar roll men det tar aldrig dig hela vägen fram. Är det något vi bör förmedla till våra barn eller om du är ledare så är det att värdesätta en bra attityd.

Då hände följande…

Min dotter kommer hem från en skolavslutning. Det är ett par år sedan, hon är glad, har hela sommarlovet framför sig och med sitt betyg i cykelkorgen. Vi sätter oss i trädgården och jag frågar henne om hon är nöjd med betyget  och hon svarar ja.

Då öppnar jag kuvertet och får en smärre chock! Lite överdrivet men det ser inte bra ut. Med detta menar jag att lilla fröken har sänkt sig i ett par ämnen varpå jag utbrister  ”Hur fan (ja, jag tror till och med att jag svor…) kan du vara nöjd med detta??!!”

Isabell svarar ”Men fröken sa att betyget bara var en siffra och jag är en fin människa och duger som jag är”

Jag blir ännu argare och tänker på hur lite hon bryr sig om betyget. Isabell blir väldigt ledsen. Sin första dag på ett härligt sommarlov slutar med tårar, många tårar. Ovanpå detta en arg mamma…

Som jag ångrat detta! Som jag bett om ursäkt men jag mår fortfarande dåligt av denna händelse. Men jag lärde mig något. Egentligen något som jag redan visste men helt glömde bort. Förlåt, kära Isabell för ett mycket stort misstag.

Det hon visade var bra. Hon gick från skolan med huvudet högt och med ett bra självförtroende en bra attityd. Sen kan man önska att intresset för resultatet i skolan varit högre men man kan inte få allt. Hon hade och visade det   viktigaste… En bra attityd…

Allt är träningsbart! Till och med att ändra din attityd?

Ja, det går, det sitter i huvudet. Och idag, inför skolstarten är saken klar. Isabell börjar nian nu och jag har gång på gång berättat för henne att det är hennes attityd som kan ta henne dit hon vill.

Rektor Elsy kan omöjligt ha anställt bara dumma lärare som det låter från dottern ibland. Jag har berättat för henne att det kan ju bero på hennes ev. felaktiga attityd. Ändra på den får du se. Att tro gott om någon är ett bra första steg.

Varför inte prova du med? Le mot någon som ser arg ut. Håll upp en dörr, gör något gott för någon. 

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, en oerhört stolt mamma med stor lärdom av sina forna misstag men fast besluten om att inte göra om dem!

Kommentarsfunktionen är avstängd.