Tips på bra träningspoddar

Jag kör mycket bil, 9-14mil om dagen. För att utnyttja tiden väl lyssnar jag antingen på P1 och känner mig oerhört vuxen eller så lyssnar jag på träningspoddar. Tänkte tipsa om mina favoriter 🙂

Först måste jag dock hylla P1 och framför allt Naturmorgon klockan aptidigt på lördagsmornarna. Tänk så mycket jag fått lära mig som jag inte visste att jag var intresserad av. Numera kan jag en hel del om både gräshoppor, vårtbitare, slemsvampar och att elefantpruttar låter högre än blåvalspruttar 🙂

Åter till träningspoddarna-

Maratonpodden är en klar favorit. Petra Månström är proffsig och har alltid intressanta gäster och ämnen. Ni bara måste lyssna på avsnittet där Paolo Roberto är gäst – episkt! Varje avsnitt innehåller förutom intervjun någon form av fakta avsnitt. Nu senast styrketräningsskola för snorsportare. För det är främst snorsport det pratas om i vanliga fall, konditionsträning alltså 😉

Tyngre Träningssnack med Sveriges bäste expert på att reda ut begreppen i den allt som oftast förvirrade tränings- och kostvärlden, Jacob Gudiol och hans kollega William Valkeaoja, båda två fysioterapeuter. De snackar träning och kost på djupet, alltid med den senaste forskningen som grund. Intressanta gäster och avspänd atmosfär.

Bubbel och mjölksyra med @fitnesscoachen och @workoutsuss eller Madeleneine Rybeck och Susanne Sundkvist som de heter på riktigt. Sunt och vettigt tränings-, kost- och hälsosnack utan att vara brudigt mesigt, skulle jag vilja kalla det. Någon sa att det var som att sitta mitt i tidningen Elle och lyssna. Jag läser inte den så jag vet inte. De tränar hårt men har distans till det. ”Sans och balans” tror jag de brukar kalla det. MYCKET BRA! De är hyfsat nya och har redan fått en riktigt ansenlig skara lyssnare vilket inte är ett dugg förvånande.

Mitt heta måndagstips – Lyssna på dessa poddar alltså, för inspiration, motivation, nöje och ökade kunskaper 🙂

//Carolin Helt, Int Lic PT och flitig poddlyssnare

Kommentarsfunktionen är avstängd.