Sluta tävla i att bli mest kränkt och lär dig skilja på sak och person!

Det kan vara på sin plats att sluta tro att allt som sägs och skrivs inte är riktat mot dig. Passa också på att lära dig skilja på sak och person. En oerhört bra kunskap för att kunna skaka av sig saker som annars blir jävligt tungt att bära.

(har lånat denna fantastiska bild från fredagsfrackisen på Facebook)

Får du någon gång möjlighet så lyssna på Torklid Skölds föreläsning så gör det! (Torkildskold.se) Han far land och rike runt just nu och av honom finns det mycket att lära. Speciellt om konsten att leda sig själv

Vem är du? Jag är Lisa, 51 bast, är personlig tränare mm, 1,5 barns moder och näst intill en perfekt fru (och med stor dos humor…)

Noph, det var inte svar på frågan om vem jag är. Det säger vad jag heter, hur ung jag är och vad jag jobbar med. Det berättar också att jag är mamma och även lyckats bli gift.

Jag är! – En stark person som är mycket känslig, gråter ofta, alltid till filmer (Djungelboken och Bambi är nog värst) Jag känner mig, och är stolt över vad jag åstadkommit och har stort behov av humor.

Såg ni? Förstod ni skillnaden? Kom till insikt. Det kan vara avgörande hur du ska må och hur du ska hantera saker.

Låt oss säga att någon anser att jag gör något fel på jobb. Väldigt lätt att ta detta personligt. Men det är inget fel på mig som person, det är något fel på det jag utfört på jobb. Vilket oftast går att rätta till.

Förstår ni poängen? Håll kritiken utanpå så att säga. Allt blir mycket lättare att hantera då.

Nu över till kränktdelen.

Det ter sig som att vi befinner oss i någon sorts tävling om vem som blir mest kränkt och snabbast?!

Vad händer? Var tog humorn vägen? När ni hör, läser, ser på Tv eller vad det nu än må vara. Det är kanske inte riktat till dig. Det var kanske bara på skoj. Sluta delta i detta Mest-kränkta SM.

Tro det eller ej, men flyg och tågföretagen har inte tid att ta reda på just när du ska resa och ”fixar” en försening. Även om du tror att ”det är ju typiskt, just när jag ska resa” så handlar inte detta om dig.
När det står att det är hälsosamt att träna i en tidning så är det inte för att kränka dig som ”unnat dig” lite mycket den senaste tiden. Det står i tidningen för att väldigt stor del av befolkningen inte mår bra och lider av övervikt.
Jag vet, det är konstigt men så är det.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, en okränkt liten känslig typ men som är stark som fan!

Kommentarsfunktionen är avstängd.