Semester – Hiss & Diss

Sommar, sol och semester! Ja, det är ju alldeles fantastiskt ändå, att det blev sommar och semestertid i år också. Nu även en svensk sommar på riktigt med lite blandat väder och man börjar känna igen sig. Tänkte lyfta fram semestertidens fram- och baksidor. Det kanske låter märkligt, men en och annan baksida med härligheten finns det om man är lite korkat lagd.

Vi börjar väl med det fina, härliga och positiva va?

SemesterHiss-

 1. Möjligheternas tid är här! Iom att det vankas ledighet torde det finnas ett antal timmar fler per dygn att göra lite vad man vill med. NU finns tiden att umgås med nära och kära och ändå hinna med att umgås med sig själv.
 2. Det är ljust mest hela tiden vilket möjliggör utomhusträning snudd på dygnet runt, det blir liksom varken för tidigt eller för sent för en löprunda och tid till sömn finns ju pga skäl angivna ovan.
 3. Det brukar ju även vara tämligen varmt, ja iaf tvåsiffrigt vilket även det gör utomhusträning så fantastiskt lämpligt.
 4. För den som ogillar träning utomhus  brukar det inte direkt vara knökfullt på gymmen och träningen där blir synnerligen effektiv.
 5. Pga punkt nr 1 behöver man knappast välja mellan utomhus kontra inomhus, tiden torde räcka till tycker jag. Vi jobbar ju så förtvivlat mycket i vanliga fall och det är ju det som brukar omöjliggöra valfriheten.
 6. Pga punkt nr 1 så finns det ju även tid till att laga och äta riktigt jäkla bra mat när man är hungrig och aldrig är väl möjligheterna att mumsa i sig schyssta inhemska råvaror större än nu.

Gänget som ser och utnyttjar semesterns framsida, kommer tillbaka piggare, friskare och starkare än någonsin och tar hösten med storm!

Men så har vi ju dom som tänker lite oturligt….

SemesterDiss-

 1. Det finns de som hävdar att ”Näe, det finns inte alls tid för träning pga semester”, all tid som vanligtvis läggs på jobbet slukas upp av… ja vaddå*?
 2. Det är ljust mest hela tiden så nattsömnen byts mot nattsudd.
 3. Det blev inte nåt tränat av pga ”så varmt”/ ”så regnigt”/”flugor & knott/ormar/arga hundar”
 4. Det blev inte nåt tränat av pga ”vill inte träna inomhus”
 5. Det är ju semester och då blir det ju så lätt lite si och så med matvanorna – glass/grill/rosé i motljus/ kanelgifflar men är det ändå inte all vattenmelon som satt kring midjan i alla fall.

Gänget som letar upp och ser semesterns baksida brukar vara dom som står på gymets entrématta i september med flackande blick och börjar hösten i onödigt mycket motlut. Jag är inte sen att säga ”vad var det jag sa?” och klämmer bokstavligen till där ”melonerna” satt sig.

Nu himlar somliga lite trött med ögonen och hävdar bestämt ”balans, det är viktigt med balans i livet”.

Ja, aldrig tjatas det väl så mycket om balans i livet som under semestertider. Det tjatas så mycket att det blir helt obalanserat kan jag tycka.

För vilka är det som suger åt sig tipset om ”balans” och inte låta hälsosamheterna gå till överdrift? Tja, enligt min erfarenhet är de dom som just blivit av med suget efter kanelgifflar, glass och rosé i motljus var och varannan dag.

Helt ärligt skiter jag lite i vilket. Folk får göra precis som de själva behagar och får själva stå för konsekvenserna. Men att komma och beklaga sig framåt höstkanten och förvänta sig nån form av förståelse – då går man till nån annan än mig, okej?

Ja, det var väl min varmaste och vänligaste önskan om en trevlig semester jag kunde få fram det. Nu tänkte jag till och med ta lite bloggsemester och hostar bara ur mig nåt när andan faller på. Oftast sker ju det när jag retat upp mig på nåt så det kan bli hur många eller hur få inlägg som helst den här sommaren , det förstår ni nog.

HEPPÅER!

//Carolin Helt, Int Lic PT alltid i sin bästa form framåt höstkanten..

 

*med tanke på skilsmässostatistiken framåt höstkanten – ta det lite lugnt med all den där tiden med nära och kära, lagom är bäst vet ni..

Kommentarsfunktionen är avstängd.