Nutriletts sablans dåliga reklam..

Dags att rasa lite igen känner jag. Var ju flera minuter sen sist. Har ni sett Nutriletts senaste TV-reklam? Om inte, ingen skada skedd. Om utifallatt ni har sett den – gå inte på den..

 

https://www.youtube.com/watch?v=WrEiVixPOUs

Till alla som inte är Elin vill jag bara förmedla –

Har man inte bra mat tillgänglig, har man inte haft vett nog att planera -då är det faktiskt bättre att vara utan en stund till.

Det viktigaste är faktiskt inte när du äter utan vad och hur mycket. Kroppen är inte så känslig att den går i någon form av svältläge och börjar kannibalisera på sig själv om vi råkar vara utan föda något längre än vanligt. Du kommer inte lida någon som helst skada. Jag lovar!

Nutrilett vänder sig ju dessutom till de som vill gå ner i vikt och vet ni vad? I varje litet kilo underhudfett döljer sig 7000 kcal, energi till typ 10mils löpning. Vi måste inte äta NU! Vi har reserverna, det gör inget att vi tar av dem lite då och då. Och för den som vill gå ner i vikt är det väl också det som är syftet?

Naturligt är ju ett populärt ord numera. Hunger är naturligt. Vi är födda hungriga. Hunger är inte på något sätt en farlig känsla.

Många skulle må bra av lära sig hantera den.

Läs mer om det här.

För den som av någon anledning inte köper det resonemanget så kommer vi in på vikten av vad vi väljer att stoppa i oss.

Nedan har vi innehållsförteckningen på Nutriletts Lemon Cheesecake bar-

”Vit choklad 17,9% (socker, kakaosmör, mjölk-/mælkepulver, emulgeringsmedel (sojalecitin), aromer), glukossirap, mjölk-/mælkeprotein, sojacrisp (sojaproteinisolat, rismjöl, >fullkornshavremjöl/ fuldkornshavremel, kornmjöl/bygmel, brun rissirap), oligofruktos, fuktighetsbevarande medel (glycerol), sojacrisp (sojaprotein, tapiokastärkelse/-stivelse, salt), solrosolja/solsikkeolje, mineraler (dikaliumfosfat, trinatriumcitrat, trikalciumfosfat, magnesiumoxid, järndifosfat, zinkoxid, kopparsulfat, mangansulfat, kaliumjodid, natriumselenit), invertsockersirap, stabiliseringsmedel (sorbitolsirap), socker, bärbitar 2,2% (socker, tranbär, blåbärsjuicepulver 0,22%, druvjuicekoncentrat, solrosolja/solsikkeolje), gelatinhydrolysat, maltodekstrin, smuldeg (vetemjöl/hvedemel, socker, saltat smör) (innehåller mjölk/mælk), aromer (innehåller mjölk/mælk), hallon/hindbær/bringebær 0,3%, surhetsregulerande medel (citronsyra), emulgeringsmedel (sojalecitin), salt, vitaminer (L-askorbinsyra, nikotinamid, DL-alfa-tokoferylacetat, kalcium-D-pantotenat, riboflavin, pyridoxinhydroklorid, tiaminhydroklorid, retinylacetat, pteroylmonoglutaminsyra, D-biotin, kolekalciferol, cyanokobalamin), färgämne (betakaroten).”

Den är säkerligen inte värre än någon annan måltidsersättare på marknaden. Men…

Jag undrar vad det är för fel på ett kokt ägg eller två? En morot? En näve nötter? Lite riktig mat även som ett snabbt mellanmål när man har bråttom?

Det är inget stort folkhälsoproblem att vi äter för sällan eller för lite. Däremot äter vi på tok för mycket skräpmat, godis, kakor, snacks fulla med socker, industrifetter och jox liknande det som finns i innehållsförteckningen ovan. Har sagt det förut – Ät MAT håll käften

Sådärja, nu har jag nog rasat klart för stunden.

//Carolin Helt, Int Lic PT & Kostrådgivare #ätMathållkäften

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.