Navelskådning och omvärldsanalys vid poolkanten..

För 10:e året valde vi att spendera julen på Kanarieöarna. 6:e gången på Amadores, Gloria Palace Royal rum 2304A.

Man skulle kunna sammanfatta veckan m bokstaven M. Inte som i Maniskt ”Måste vara som det alltid varit” utan M som i Mysig. Veckan har varit ovanligt Mysig pga det lilla livet glömde gnällkepsen hemma. Han har, som om han mindes sin barndoms jular gått omkring leende och med en så rosaskimrande blick att jag trott han fått med sig sina Melloglasögon. Han har varit oerhört nöjd med att vara tillbaka här på Gloria, hörs ju på namnet att det svävar just en gloria över stället.
Det har varit en stor lättnad för mig ty om vi varit på annat ställe hade attityden alldeles säkert varit en annan. Vi har de senaste två åren varit på andra fantastiska resorts, men inget har riktigt kunnat göra det lilla livet helt nöjd. Han är ju ett under av villighet till förändring och förbättring av i stort sett allt och alla utom den egna personen och nu då Gloria Palace Royal Amadores, visar det sig?

M som i Molnigt. Det har varit den mest mulna julveckan vi upplevt på 10år. 2,5 dag av sol. Detta har iofs medfört att det annars så Maniska okynnespaxandet av solstolar vid poolen inte har varit en källa till irritation i år.
Underhållningen vid poolen har även den varit lite mer dämpad till vår förtjusning. Vill ändå passa på att be om ursäkt till den käcka, välbyggda unge mannen som skrek ”BINGO ANYONE” rakt i örat på sovande tant så att jag skrek ” FÖRIHELVETE” tillbaka i ren reflex. Förlåt, du gjorde bara ditt jobb och jag hade bara semester.

M som i Magiskt god Mat. Inte lika Mega Magisk som Hotellet på B nånting i Meloneras förra året, men Magiskt Mat i Myckna Mått. Mat på regelbundna, fasta tider ty det här är icke nåt, citat ”j*vla träningsläger” här anpassar vi eventuell träning efter måltiderna och inte tvärtom. Som en den hänsyns-, kärleks- och respektfulla hustru jag är har så skett med bara ett par undantag. Mätt lätt året ut kan meddelas oavsett klockslag födan intogs på.

M som i Motlut. Vill man springa eller gå en runda som inte inbegriper att man vänder och springer/går samma väg åt motsatt håll, då är det kraftfullt motlut som gäller. Mighty Mother of gluteus Mega Maximus va baksidan får jobba. Tror även vaderna fick en släng av PDSS redan efter första löprundan.

Lägg till M som i Motvind för faen vad det har blåst.
Lägg även till Motsols. Vill man ha Mycket Motlut ska transport medelst Människoben ske Motsols. Både Motiverande och Mentalt stärkande.

M som i Mancold måste tyvärr in. Årets förkylning skulle givetvis ske den här veckan. Vaknade tisdagsmorgon med halsontet som icke känts på sen den där influensan 1999. Säga vad man vill om tantakroppen men återhämtningsförmågan är det inget fel på. Efter 36timmars ömklighet var hon tillbaka. Efter 48tim – i full styrka igen.

M som i Marklyft måste in ty gymet har rustats upp och husmorsgymnastiken har varit snudd på Magiskt bra. En Märklig sak jag noterar – Man Måste Maniskt utstöta Mäktiga läten om man tillhör sekten CrossFit? Det är en anledning till att jag ägnar mej åt husmorsgymnastik, ganska exakt samma typ av apbra träning men kallar saker vid dess svenska namn och tränar hårt och håller käften, även på semestern.

Höll käften gjorde inte de tre instruktörerna på poolkanten när det var dags för vattengymnastik. Jag närde en liten förhoppning att de lagt ner den aktiviteten men icke. Något de fortfarande inte begripit var att frigolitredskapen med fördel används under vattenytan för att skapa någon form av motstånd och därmed ge lite gymnastik till de förslappade semesterkropparna. Bicepscurls och axelpressar över ytan med frigolit skriandes ”TJOHO” är på sin höjd roande.

Allt som är roligt är inte bra. Inte bra träning i alla fall.

Snäppet bättre än att lära sig att göra den perfekta Mojiton. Men på nåt sätt tänker jag att det inte stillar eventuella samvete på samma sätt som att kunna konstatera ”jag tränade varje dag på semestern, vattengympa tränade jag”.

M som i Mycket sömn. Maj Gad vad vi har sovit. Och vad vi har njutit av det. Och vad vi har behövt det.

Det finns en massa goda skäl till att vi trots miljoner år av evolution sover bort en 3:e del av livet.

Sömn är är Makalöst Magiskt Mega viktigt för att Må sitt bästa.

Ett M till borde in om veckan ska beskrivas korrekt. Tappar säker Massor av Manliga följare/läsare så jag väljer att endast notera att den här Magiska tantakroppen har då verkligen alla funktioner i behåll, speciellt när det vankas semester, det är även det en form av tradition.

En Motsolspromenad i Motlut och en Middag återstår, den blir säkert både Mycken och Magiskt god, middagen alltså. Morgonkaffe på balkongen, Morgonlöpning och Morgonmat (Jaja, Mfrukost blir ett så konstigt ord) sen åker vi hem igen. På det hela taget är jag Mycket nöjd med julen 2016. Mest pga att jag fått umgås med Maken och blivit påmind om varför det är han och jag, fortfarande, trots allt. ?

 

//Carolin Helt, Int Lic PT fortfarande på semester och lite nykär faktiskt.

 

PS. Då Mysiga Maken glömde gnällkepsen fick han köpa ny keps. Det blev han Mäkta glad över. ?

PS igen. Mysiga Maken blev lite sur pga att jag omnämner honom som ognällig och med ens blev han just det – lite gnällig. Dags att åka hem.

Kommentarsfunktionen är avstängd.