När blev Nutella frukostmat? Och VARFÖR?!

Hamnade framför TVn häromkvällen. Tänkte titta lite på nyhetspauserna som förkommer lite pö om pö i Reklamprogrammet. Jag hann inte väja mig för Nutellareklamen, tyvärr..

”Njut av det goda i livet- God morgon med Nutella”

Lite glada barn på det och vi förstår ju alla att mer Nutella till folket är vad som krävs för en lyckad start på morgonen, dagen, ja snudd på resten av livet.

HUR PROVOCERANDE ÄR INTE DEN REKLAMEN!?!! Jo, jag skriker rakt ut inombords. Värre skit- och sunkmat får man leta efter! Nu tänker kanske någon ”Men det är ju bara lite hasselnötscreme och nötter är väl nyttigt”. FEL, FEL, FEL!!! Läs innehållsförteckningen för bövelen –

Med 13% hasselnötter i relation till de 56,5% socker och de 31,6% palmolja kan väl ingen anse att det är ett lämpligt val av pålägg på frukostmackan. Inte ens till barn. Speciellt inte till barn.

Nutella är och förblir en av de sämsta formerna av godis och inget annat.

NÄR blev Nutella en del av en lyckad frukost? Jag hänger inte med här – VEM äter detta skräp till frukost? Och VARFÖR?

Det är ju helt orimligt.

Ät Nutella, gör det om du tycker det är så sablans gott. Men inse att det är godis, den allra sunkigaste formen av godis. Tillverkarna stoltserar med att det inte innehåller några tillsatser och det låter ju nästan lite hälsosamt ändå, men vet ni vad? – det behöver man inte med så mycket socker och palmolja innehållet,  det härsknar liksom inte i första taget. Typ dött från början.

Ja, alla gör som bekant precis som man själv behagar. Själv undrar jag vart hälsohetsen tog vägen..? Kom tillbaka, snälla…

//Carolin Helt, Int Lic PT

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.