Näe, jag bakar inte för då äter jag upp det!

Ja, men det är väl gott med något nybakat? Bakar inte du? Detta får jag ofta höra (från folk som då inte känner mig så bra) Jag svarar: ”Nej, jag bakar inte ”skiten” för då äter jag den!”

Kakor och bullar , studentfester, sommarkalas och ledighet…

Jag är inte bättre än någon annan men det kan hända att jag känner till mina svagheter väldigt väl. Jag älskar kanelbullar men kan inte riktigt hantera detta. En bulle blir gärna till 5. Jag älskar smaken av kanel och gegget i mitten. Men en kanelbullen, typ den storleken som finns på IKEA (så vet alla) innehåller ca 200 kcal. Sorry min kära bulle men du får inte plats i min budget. Eftersom jag dessutom vet att du gärna tar med dig dina 3-4 kompisar och då blir det en farligt massa kcal. Min budget är redan lagd på näringsrik mat som ger mig något bra såsom muskelmassa, väl fungerande immunförsvar och en bra tarmflora.

Jag älskar chips! Chips är krispiga, salta och enormt goda. Det vattnas i munnen bara jag skriver om dem. Äter jag då dessa ”kompisar”? Nej!! De får definitivt inte plats i budgeten!! 1 påse på ca 300g innehåller 1620 kcal!! (ja, det blir då oftast en påse) Eftersom jag ej heller kan hantera dessa och bara ta ett par stycken så har jag bestämt mig för att avstå. Jag brukar tillåta mig dem 2 ggr om året, midsommar och nyårsafton men vet i tusan ifall jag ska skippa detta…? Jag mår ju som en kratta efteråt.

Det här tycker jag att ni ska ställa er ett par frågor. Innan produkten når munnen då. Gör den det kan det vara för sent.

– Vad har du för vinning av denna produkt? Ger den dig energi? Jepp, oftast i massor. Är du beredd att lägga ner tid för att göra av med denna extra energi? Vill du öka ditt fettlager kan du strunta i den sistnämnda frågan. Till sist, ger denna produkt dig något du har nytta av såsom byggstenar till dina muskler, vitaminer, mineraler till de olika funktionerna i kroppen som gör att du mår så bra?

Kolla sen hur många ja du får i denna frågesport. Vidare är det upp till dig ifall du vill stoppa skiten i din mun eller inte.

Jag älskar som sagt kanelbullar. För att inte tala om lussebullar men för mig funkar det att välja detta en gång per år då jag mumsar i mig dessa (kanelbullens dag och lucia) Sen får det vara, det är inte värt det!

Jag känner inte att jag saknar något. Detta är ej heller någon uppoffring. Detta är ett val jag gjort men tvingar ingen att göra detsamma. Det är alltid upp till dig att göra de val som du sätter värde på!

Don’t do the crime if you can’t do the time. Vill du inte öka på ditt fettlager – låt bli skiten!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som lägger sin budget på bra mat för den gör något för mig!

Kommentarsfunktionen är avstängd.