Man får generalisera om man har rätt…

Uppfriskande träningsinjektion” ”rakbladsvass…sluta aldrig
Ja, viss respons är superhärlig men ju mer superhärlig respons jag får på det jag uttrycker desto fler har åsikter om att jag borde låta bli, hålla tyst helt enkelt.

Det beror på” gäller i väldigt mycket. Det beror på vem som frågar och det beror på syftet, men i vissa fall är det tvärsäkert.

Att uttrycka sig så ”tvärsäkert” som jag gör är inte alltid önskvärt.

När jag vänder mig till en enskild individ- ja, då är råden individanpassade. Självklart.

Men när orden är riktade mot den stora massan- då generaliserar jag.

Man får generalisera om man har rätt.

 

  • Enligt socialstyrelsen äter en fjärdedel av svenska folket så illa att de riskerar att dö i förtid. Enligt WHO är dålig kosthållning den största riskfaktorn till att dö i förtid i Sverige, detta upplysta land.
  • 5 000 000 individer (jorden runt) dör en för tidig död pga alldeles för lite fysisk aktivitet i livet.
  • Vi svenskar spenderar ca 10timmar om dagen sittandes på arslet.
  • Endast 7% av 45-64åringar i Sverige klarar av den miniminivå av fysisk aktivitet som WHO rekommenderar- 30min måttligt pulshöjande aktivitet om dagen, ackumelerat.

Det råder ingen tvekan om att alla som kan bör se till att vara fysiskt aktiva och de allra flesta gör rätt i att öka graden av den fysiska aktiviteten så att det kan kallas träning- något som ökar de fysiska kapaciteterna.

 

Jag fortsätter hävda – soffmys och cupcakes gör en inte piggare.
Träning  – har den effekten.

Jag är tvärsäker och jag är ledsen om det känns kränkande för någon att läsa, men det kan omöjligen vara mitt fel.

//Carolin Helt, Int Lic PT med rätt att vara tydlig..

 

Ps. JA, första avsnittet av Robinson sändes igår. Jag tänkte dock låta bloggen vara en hyfsat ”Robinsonfri-zon” för den dom vill veta mer, tja typ allt – Följ mig på intsagra @carolinhelt eller varför inte gå med i min fanclub på facebook, vars tillblivelse jag fö är helt oskyldig till.

Kommentarsfunktionen är avstängd.