Lucka nr 21- Själv göra, själv ha..

Att vara i god form är inget man bara blir eller bara är, det kräva arbete och är inget man bara kan sitta på sofflocket, käka pepparkakor (eller skumtomtar) och önska sig till. Det där vet de flesta och ändå…


…ändå verkar det vara så svårt att förstå att man får de resultat man förtjänar. Det handlar inte om detaljer som hur många procent kolhydrater man petar i sig eller om att äta glutenfritt (om man inte lider av celiaki vill säga!) eller mjölkfritt.

Det handlar inte om att göra squatsutmaningar i januari, stå i plankan i november eller detoxa i februari.

Det handlar om att hitta sättet att äta sunt och hålla igång året runt. Jo, det gäller även i adventstider. Tro det eller ej…

Som ni redan märkt är Lisa och jag sjukt synkade i våra tankar. Den där sparken därbak som hon tyckte var en lämplig årets julklapp, den står jag bakom till fullo. Som PT ÄR man ofta sparken därbak.

”Motivera mig! Gör om mig!” ber många. Men vet ni,  det spelar absolut ingen som helst roll hur bra peppmupp PTn är, hur otroligt genomtänkta träningsprogram och kostupplägg som framställs om inte individen som ska genomföra det kan ta sitt ansvar och faktiskt göra enligt instruktionerna.

Den allra bästa coach du kan skaffa dig är du.

Ty det är DU som måste göra jobbet. 24 timmar om dygnet. Alla dagar i veckan. Det är ditt ansvar. Ingen annans. Oavsett vilken typ av jobb det handlar om.

Ta hjälp, jajamänsan men ansvaret går inte att delegera. Sorry.

Nopp, someone else just can´t do it

Så det julmysiga buskapet i dagens minneslucka – Själv göra, själv ha. Se till att det blir fantastiskt bra 😉

 

//Carolin Helt, Int Lic PT som gör sitt bästa för att ha det riktigt jäkla bra, året runt..

Kommentarsfunktionen är avstängd.