Lucka nr 20-Ljuger du också?!

Näeee, jag anser mig äta hälsosamt. Äter frukost, ingen pasta eller bröd.Men dricker massor av vin och en och annan bit choklad slinker också mer men det ” glömmer” de att berätta.

Vet inte hur många gånger jag hört detta på mina konsultationer vid frågan om deras kost. Men när de sitter där, hos mig, är det något som inte fungerar, något de behöver hjälp med och de tror inte! Att det är kosten! Men nu är det så att kosten är lika viktig som träningen mina vänner.

Det allra viktigaste är att du är ärlig, ärlig mot dig själv.

Är du ärlig med vad du stoppar i dig? Är du ärlig med hur mycket du rör på dig?

” tränar man kan man äta vad man vill” Största lögnen sen jultomten ( sorry…)

Vill inte att denna text ska vara deprimerande.

Håller med Carolin som skrev i lucka 19:

” enkel matematik, kalorier in/kalorier ut”

Tro inte att bara för att ni busar till det mellan jul och nyår så är det kört.

Det viktiga är inte vad ni äter mellan jul och nyår utan mellan nyår och jul.

Försök bara bara ärlig mot dig själv.

Tro inte att en promenad tillåter en tårta. Promenad gör allt för din kropp och för din mentala hälsa men bränner tyvärr inte bort en tårtbit.

Nu skriver jag till er som inte trivs med er fettvikt!

Jag ligger mest i vågrätt läge just nu vilket inte bränner så många kalorier.

Vill inte må dåligt av skitmat och ökad fettvikt därför är jag mycket noggrannare med vad jag äter nu än annars. Kommer att äta svärmors fantastiska mjuka pepparkaka, vräka i mig sill och ägg i jul! Men jag väljer lägga krutet ( läs kalorierna) på det som gynnar mig.

Vet om att jag kommer tappa i muskelvikt, inget konstigt alls. Min tid i gymmet kommer! Nu är det viktigt att jag är ärlig mot mig själv! Mina beslut idag bestämmer hur jag mår i morgon. Det är viktigt för mig att må bra.

Hoppas det är viktigt för dig också. Njut, njut mycket av julen. Det är inget fel på det men ” don efter person”

Hörs snart

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, nu med lite mindre jordnötssmör på menyn men med mer grönkål.

Ärlighet varar längst tycker jag ( och min kropp).

Kommentarsfunktionen är avstängd.