Lucka 14. Sally & Den starka viljan!

Sally fyllde 80 år nu i höstas. Jag kommer ihåg vad Sally sa när vi sågs första gången ” Jag vill gå ner i vikt” (ganska mycket dessutom) – Inte en till tänkte jag. Det jag inte visste då var att Sally hade det där som alla borde skaffa sig. Den starka viljan!

När vi nu är här, i december, ca ett år senare, står Sally där, 8 kg lättare och 10 cm mindre om magen. Jag har givit henne verktygen med det är Sally själv som gjort jobbet!

Jag hoppas, med denna text, att fler fattar grejen, blir inspirerade av att vilja och av att göra som tesagt. Men också förstår att det som krävs är att vi kavlar upp ärmarna och tar i!

I början av 2017, med lite nya kroppsdelar, höftopererad 5 ggr! satte Sally och jag igång. Träning ganska ofta men lätt.

Sen var det det här med maten. Den gick vi igenom och jag var ganska sträng. Jag vet att jag tänkte ”få gör som tesagt” Men det var ju innan jag visste hur Sally tänkte…

På sin 80 årsdag åkte Sally iväg på en resa som hon sett fram emot länge. Den innebar långa vandringar som hon efter all träning klarade bra. Tänk ändå, ett par timmars vandring varje dag, 80 år nyss fyllda och med ett flertal höftoperationer. Ja, jag är djupt imponerad i alla fall!

Har du den viljan? Vet du vad du vill? Inte? Då är det kanske dax att fundera över detta?

Alternativet är, om du har lite värk och en muffinsmage du vill bli av med, att du gör som många andra – lägger dig i soffan, bölar och ger alla andra skulden. Iförd den där kliande, stinkande offerkoftan. Skäms!

Nej, just det. Jag skrev inte om någon elitidrottare utan om en person, kanske precis som du, som ville något så jädrans gärna. Men som började jobba!!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, viljespridare på hög men på en väldigt sträng nivå

Kommentarsfunktionen är avstängd.