Lucka 10! Vilken tomte matar du?

Egentligen handlar det om vilken varg du matar och vilken av dem som överlever men nu är det ju en julkalender så jag kör på tomtar. Sen är många därute fulla av julilska…

Der du gör ofta blir du bra på, inga konstigheter med det tror jag. Tränar du mycket på att stå på ett ben så blir du mästare på det.
Tänk dig att du har två tomtar i dig. (Vargar enligt den ursprungliga historien då) Den ena tomten är go och gla! Hen är snäll mot alla och skulle aldrig skada någon. Hjälper till då det behövs och sprider en allmänt god stämning och glädje. Den andra tomten är en bits jäkel! Så fort det finns något att klaga på så gör hen det. Ser det onda i alla och skulle mer än gärna skada någon, bara det fanns en chans. Sprider oro omkring sig.

Frågan är nu – vilken av dina tomtar kommer att överleva…? Den du matar såklart. Den du ger näring varje dag. Det du gör varje dag och blir så bra på. Fundera på vem du matar och detta kommer avgöra hur din framtid ser ut.

Nu till en annan historia (kloka ord från Buddha) som jag kortat ner. Även den om ilska. Denna börjar faktiskt också med en fråga.

Om du ger någon en present och denne inte tar emot den. Vems present är det då?

Likadant är det med ilska. Om någon ger dig ilska – ta inte emot den då. Den kommer stanna hos ägaren. Hur denne sen mår är inte ditt problem!

Se så gott folk. När ni nu står där i alla köer i julhandeln eller rotar runt ibland skinkorna på julborden och träffar på en ilsk tomte – ta inte emot ilskan och ha en fortsatt härlig dag!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som behöver öva mer på just detta…

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.