Livsstilscoacher eller utbrändhet- vad kom först?

Det är väl ingen direkt hemlighet att jag ogillar positiva floskler och tugg om hur fantastiska vi ska gå runt och tycka att vi själva är. Att allt är möjligt om vi bara tror på det tillräckligt stenhårt.

Det där ogillar jag inte pga jag är en deppmupp, är tvärtom en rätt glad skit men inte dum i huvudet för det. Jag ogillar det pga det är ju inte sant utan allt som oftast en omskrivning av verkligheten som jag antar är till för att vi ska få en liten go magkänsla för en stund.

Vet ni vad? Jag tror att ärlighet är en bättre egenskap att odla.

Någon responderade så här när jag ondgjorde mig om otyget på instagram härförleden –

”Om du tänker negativt varje dag, latar dig och försöker vara den sämsta versionen av dig själv, omger dig av oinspirerande människor och alltid ger upp, inte så bra det heller va?” svinbra betraktelse pga det är vad många verka tro, är man inte lagd åt positivitetsfloskler är är man negativ.

Men jag vet inte om jag tycker det är så svårt.

  • Vad sägs om att ha realistiska förväntningar på sig  själv och livet i stort?
  • Skaffa sig lite självinsikt.
  • Hänga med folk som man tycker om för att dom helt enkelt är bra människor, som tycker om att hänga en, och som inte ser det som sin uppgift att fostra en?

Inga konstigheter och det är väl där det skaver, vi vill gärna krångla till det lite mer än nödvändigt. När krångligheterna tar över då bli vi olyckliga och osäkra individer till slut.

Vi siktar mot stjärnorna och når trädtopparna besvikna. Så trist. Så onödigt.

 

Gå runt och hänga läpp och bli deprimerad för att man inte har vett nog att ha realistiska förväntningar på livet. Nä, lägg av med det. Förnöjsam, tillfreds- googla lite på dom orden istället för inspirationalquotes.

Heppåer!

/CarolinHelt, Int Lic PT #realistjavisst

 

Psst- ovanstående skrev jag för flera veckor sen men det har kommit andra mer angelägna texter emellan. Idag surrar egentligen helt andra tankar i huvudet, tex skillnaden mellan att vara proaktiv dvs vara förutseende, förekomma och verka förebyggande mot att vara reaktiv dvs agera på redan ställda faktum.

Under de senaste veckorna finns det fler än världens mäktigaste man som lollat runt obefogat positiva och verkat tänka att om man bara inbillar sig att Corona är en vanlig förkylning, så går nog allt över, ja inte når det hit i alla fall. Och om det gud förbjude når hit så är det ju ändå bara redan sjuka och gamla som dör…ja, det har säker känts både positivt och gett den egna magen en god känsla. Men. Så. Korttänkt. Och hjärlöst rent av.

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.