Länge leve egotid!!

Vad lätt det var att stiga upp i dag, ja det var din förtjänst – TACK SKA DU HAAA!! Äntligen är det dags för egovecka för Fru Helt! Som jag har väntat och längtat, eller nää. Jag har faktiskt inte hunnit känna efter så mycket då livet rusar på i 180 mest hela tiden. Men känslan av att ha den där veckan, planerad, bokat och framför sig, när man jobbar som hårdast i vintermörkret – den är värd allt! En hel vecka av Äta. Sova. Träna med Me, Myself and I som resesällskap- det är grejer det!

Jag kan inte begripa att jag hann bli 43år gammal innan jag insåg värdet av att spendera kvalitets- och kvantitetstid med mig själv. Att det överhuvudtaget blev av första gången har jag det lilla livet att tacka för. Mannen, maken, kollegan och mitt alldeles egna lilla sockergryn som absolut ÍNTE vill, citat, ”åka på nåt jävla träningsläger på semestern” följt av ”åk själv” och då gjorde jag det.

Nu är det fjärde gången jag drar i väg på till mitt paradis – Playitas Resort, europas största resort för träningsidioter. Här finns ALLT och mer än vad jag behöver för att ladda om batterierna.

Jag gick runt och drömde om det här i några år. Att få ta en paus, som vanliga människor gör, åker på sportlov och långweekends mitt i terminen när det råder febril aktivitet på gymet, det trodde jag var omöjligt i mitt liv.

Det var det också, ända tills jag bestämde mig och planerade för det. Ser man på, då fanns plötsligt möjligheten.

Nu har jag insett och har även fått omgivningen att inse att jag blir en bättre människa av att få en till två egoveckor per år. Jag blir piggare, gladare, mer motiverande och inspirerande individ. Samt en kärleksfull och tacksam fru. För man blir inte mindre kär i sin make av att han ger en tid och rum att göra det man gillar allra bäst. Hett tips till alla äkta män där ute… 😉

Så nu hör ni, nu åker frågehatten av och en hel vecka ska spenderas helt på mina egna villkor. Tiden kommer spenderas på min egna träning, jag ska gå på massage varannan dag, jag ska äta mängder med god mat, jag ska läsa böcker som inte lär mig nåt, jag ska somna i solstolen och jag ska gå och lägga mig strax efter åttasnåret varje kväll. Jag ska svara vänligt på tilltal men annars hålla mig på min kant och inte ta speciellt mycket plats alls, typ träna hårt och hålla käften helt enkelt 🙂

Nej, nej, oroa er inte! Jag kommer att avlägga regelbundna reserapporter, precis som vanligt. Orimligt många på instagram (@carolinhelt) och lite mer rimligt många här på PT På Riktigt.

HEPPÅER!!

//Carolin Helt, Int Lic PT, Playitas HERE I COME!!

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.