Kören kan hålla käften!

Vackra, starka kvinna! Flitig som få, gör som tesagt och når väldigt, väldigt bra resultat. Men i dagens samhälle är man fin om man är smal… Så jädra fel! Frisk & stark – då är du fin enligt  mig!

Är det något i detta fantastiska jobb som man tröttnar på så är det folks förvrängda bild. Bilden av sig själv men också uppfattningar om vad som är fint och hur man lyckats.

Ja, ja å vet, vi kan inte tycka samma om vad som är fint och lyckat men det är inte tavlor eller färg på brallor jag pratar om här. Jag pratat om vad som är hälsa och vad som är en prestation!!

Min klient, som detta handlar om är något av det friskaste jag sett gå i ett par skor. Hon är runt 60 år, njuter av livet, gör saker, äter bra, tränar och rör på sig dagligen. Som tesagt så att säga. Hon har då, inte så förvånande, uppnått fantastiska resultat.

Det är inte det lättaste att bygga muskler i den åldern men det har hon lyckats med. Hon är fast, frisk och stark men inte smal!

Och där! Jävla skit! Har det hängt upp sig. Hon är egentligen nöjd tror jag men hennes omgivning ser det inte. Ingen påpekar det i alla fall.

Hon berättade för mig om 2 tjejer/damer i kören. De har då gått på nått jädra pulver…?

”Ohhh, vad smala ni blivit och vad fina ni är” hörs det då från körmedlemmarna?

Kören kan hålla käften tycker jag! Ser de inte vad som är fel. Smal pga pulver?! Smal för de tappat mycket massa, Dvs muskelmassa också! Är det en bedrift! Är det hälsa?! Nej, jag blir så trött!


Ska vi bestämma här och nu att smal inte är samma sak som hälsosam? Att tappa i vikt snabbt är inte samma sak som en stor prestation. Vi måste uppskatta muskler och hälsa! Vi måste uppmuntra och berömma dem som kämpar!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, stark, nöjd och imponerad av er som kämpar
.

Kommentarsfunktionen är avstängd.