Hur göra för att få resultat?

Vi blir då alldeles nedlusade av träningstips och kostråd om hur vi borde göra för att komma i den berömda formen, för den som är det allra minsta intresserad är det knappast brist på kunskap som är problemet..

För de allra flesta är problemet att man inte gör enligt den kunskap man har.

Man fattar att glass, rosévin, kladdkaka och 4 rostmackor med extra mycket ost varje kväll, inte leder till nån förbättrad form.

Man fattar att man egentligen borde anstränga sig lite mer än att gå en promenad i prattempo med väninnan 2ggr i veckan om man vill få till det där riktiga flåset och endorfinpåslaget som ska göra en så där alldeles extra lycklig, rapp i pallet och ja -FIT.

Men man gör av någon outgrundlig anledning inte det.

Man läser en ny bok om att äta enligt sin egen blodgrupp och plötsligt blev allt så jäkla krångligt då man inte riktigt har koll på vilken blodgrupp man har och ja, då kändes plötsligt nya bredbara Delicatobollskrämen som ett käckt påläggsalternativ.

NEJ! Nu hamnade jag där igen. Raljerande. Jag frågade faktiskt en tränande här på gymet – ”Vad ska jag skriva om idag?” ”Skriv nåt positivt” sa hon och jag vände mig om och undrade vem hon svarade egentligen. Skulle jAg skriva nåt positivt?!

Men jag tänkte till, gnuggade mina två små grå och kom på nåt riktigt positivt – Folk som gör som tesagt!

Som av en händelse har jag för närvarande ovanligt många runt om mig just nu som gör just det. Extra motiverade och läraktiga PTklienter och alla dessa Vässa Formare som verkligen fattat att det inte bara räcker att betala avgiften, motta kostplan och träningsupplägg för att sedan traska på som de alltid gjort tidigare och bara ta i lite hårdare det passet i veckan då jag är som en hök över dom.

Nä, här har vi brudarna och en och annan grabb som verkligen tar sitt ansvar och  gör som tesagt och gissa vad dom får – RESULTAT!!

Vässa Formarna har just gått in i andra halvlek av den här 10veckors perioden (som kommer pågå livet ut, vet inte riktigt om det framgått för dom dock) och JÖSSES vilka resultat de fått. De har bränt fett, byggt muskler och förbättrat flåset som voro de 22åriga pojkar och inte (mestadels) medelålder kvinns och männs.

Vilket tesagt har de då gjort efter? Pimplat pulverdrycker, detoxjuices, dagliga tarmskjöljningar och gått hungriga och hålögda genom tillvaron?

Icke då!

Potatis, rotfrukter, grönsaker, baljväxter, ris, quinoa, kött, fisk, fågel, ägg, ägg, ägg, keso till och med kvarg och frukt i stora mått pimpat med nötter, fröer, olivolja, smör och till och med grädde är vad som är tesagt. Sånt de redan visste var bra mat. Inga konstigheter alltså. För de allra flesta har det svåraste varit att äta så mycket MAT. Jo ser ni, väljer man bara rätt grejer är hungrig inte nåt man behöver gå runt och vara. Äter man sig mätt på bra grejer så blir man heller inte lika sugen på skitmat.

För i mångt och mycket kommer man undan negativt tänk om vad man ”inte får äta” genom att äta rikligt av det som är bra, det som gynnar…

Jag kan inte påstå att alla har gjort exakt som tesagt hela tiden men jag kan tydligt se att ju högre grad av ”gör-som-tesagt” i livet, speglar väl resultatet. Och jag är inte ett dugg förvånad.

Att äta rikligt med bra mat är inte bara gott, det är en förutsättning för att kunna träna ordentligt. Ett riktigt rakabajsarträningspass gemensamt ute i ur och skur varje vecka och individuella träningsupplägg resten av veckan baserat på vad som är rimligt i livet man lever, allt är ju inte mat och träning liksom, livet ni vet livet i övrigt ska också vara med i bilden.

Tja, konstigare än så är det inte. Inget märkligare än att man med några mindre korrigeringar kan fortsätta även när målet är nått.

Livsstilsförändring tror jag bestämt att det kallas..

Lyckades jag? ja, det blev väl ett positivt inlägg av det här ändå? Återstår att se hur positiva de där vassa blir av träningsupplägget som väntar i kväll…MOAHAHAHA

 

//Carolin Helt, Int Lic PT och orimligt glad över att vara omgiven av folk som gör som tesagt.

Kommentarsfunktionen är avstängd.