”Hur får man den disciplinen?”

Jag fick den där frågan om disciplin häromdagen. Vad göra för att skaffa sig den? För ”får” den får man inte…

Frågan fick jag efter att ha lagt upp nått stöddigt på instagram om att den här semestern ska jag träna mig till mitt tuffaste och starkaste någonsin. Det är sommar och semester som krävs för att jag ska bli mitt allra bästa. Då har jag tid till både hård träning och rikligt med återhämtning- de ingredienserna som krävs för att lyckas med projektet. Ja, och förmågan att GÖRA enligt vad jag föresatt sig.

Och mitt råd för att skaffa sig den disciplin som krävs är väldigt enkelt –

Känn inte efter så förtvivlat!

Du har ett mål. Du gör en handlingsplan och sen GÖR du det bara. Hur svårt kan det va? Det spelar verkligen ingen som helst roll hur fantastiskt målet är eller hur smart upplägg handlingsplanen består av om du sen står där och velar och känner efter lite här och lite där.

Jag har en regel –

gör det inte ont annat än i själen då gör jag enligt vad jag själv har tesagt mig att göra.

Så, sluttjafsat! Och när det är gjort mår ju även själen nåt så förtvivlat bra.

Just den biten – att GÖRAT, det kan ingen annan ta ansvar för.

Nåt som jag upplever är en stor orsak till att folk liksom inte får ändan/tummen ur, är att man krånglar till det mer än nödvändigt. Man fastnar på detaljer.

”Hur långa ska intervallerna vara?”

”Exakt vilka styrkeövningar och exakt hur många?”

”Ska jag äta gröten före eller efter?”

”och ska den vara varm eller kall?”

”och vad hur använder jag det översta hålet i snörningen till mina mest optimala löpardojor?”

….och så kommer man inte till skott alls utan hamnar framför datorn och googlar alla sina frågor i ett par timmar till och upptäcker att det är ännu mer man inte vet som man kanske borde veta innan man verkligen vet hur man borde göra för att göra allt så optimalt som möjligt. Och. Man. Fick. Inget. Gjort. Den. Dagen. Heller. ”Men i morgon, då då då har jag nog en fråga till…”

Det är inte de perfekta detaljerna som ger resultatet, det är att man Gör det man kan och gör det Nu!

Det är inte speciellt komplicerat, det är till och med rätt enkelt men därmed inte sagt att det är lätt…

//Carolin Helt, Int Lic PT med disciplinen att få saker gjort.

Kommentarsfunktionen är avstängd.