Helts HITar

I PT På Riktigt Podden har vi en stående programpunkt Helts HIT- tips på snabba, effektiva pass som allt som oftast är riktigt apajobbiga. Sånt som jag gillar kort och gott. Nu har det framkommit önskemål att dessa delas även i skriven form och i och med att jag hunnit med ett gäng alla redan får ni härmed några stycke käcka upplägg på ett bräde. Bra va?

Nu ska jag ju villigen erkänna att det inte är jag som knåpat ihop alla dessa HITar hemma på kammarn alldeles själv, jag har snott hej vilt och ibland modifierat så att jag gillar det ännu bättre 🙂

 

Enklaste* backintervallerna-

Uppvärmningsjogga till långsegbacke, måste inte och bör heller inte vara speciellt brant men lång (bor man i skåne kan man eventuellt behöva hänvisas till löpband, för lutning måste det faktiskt vara om det ska kunna kallas ”back”-intervaller)-

10*90sek uppför backen och joggvila ner. Håll ett tempo som är utmanande men som går att hålla alla 10 intervaller.

Jogga hem och du är klar!

*enkelt, därmed icke sagt att det är lätt…

 

Enklaste* rodd intervallerna-

10*200m vila lika länge som det tog att ro intervallet. 200m är inte långt så håll ett ordentligt tempo MEN det ska vara ett tempo du kan hålla alla 10 intervaller.

Fort gjort och mycket valuta för investerad tid!

*enkelt, därmed icke sagt att det är lätt…

 

Enklaste* duopasset-

Här behövs det en roddmaskin och en kompis, har man ingen kompis går det ändå (klocka behövs isf) men roddmaskin måste du ha.

400m rodd (en ror, en petar navelludd alt hejar på) så snart roddaren når 400m hoppar den av och den andre hoppar på och ror sina 400m. Förste roddaren för börja peta navelludd först efter att den gjort 10 burpees och vilar tills polarn är klar med sina 400m och hoppar då på och ror igen och ja ni fattar, roddare nr 2 gör 10 burpees innan den får vila, okej?

5 varv och typ 20 minuter senare vill ingen varesig ro eller burpa mer!

*enkelt, därmed inte sagt att det är lätt…

 

Fler HITar kommer framöver!

 

/Carolin Helt, Int Lic PT med smak för HITar och ”Håll käften”träning

 

 

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.