Från blomma till bär tar 28 dagar

Lyssnade på en jordgubbsodlare på Tv. Och som den ljuva person jag är började jag tänka på mänskligheten som en blomma… Men det gick snabbt över i en känsla av ”kom igen föriheeelvete!

Vad fasen betyder 28 dagar av ditt liv? Om det nu tar tid att skapa något, håll ut för böveln!
Har hört det tar 21 dagar att skapa en ny vana men har inget belägg för att detta är dagen sanning men det jag vet är att det tar tid. Det låter också rimligt med 20 dagar nått.

Problemet är att vi är så satans bekväma och lata.
Allt ska gå snabbt och resultat ska vi få med en gång.

Lycka till med den inställningen säger jag.

Själv är jag snart 53 år och håller fortfarande på att skapa, skapa den personen jag behöver vara för att leva det livet jag vill ha.             Att kunna göra de saker jag vill och kunna fixa de problem och ta mig över de trösklar jag har framför mig.
Är jag då trög som inte lärt mig detta ännu?
Nej, mitt liv ändras ju hela tiden. Så också ditt om jag får gissa. Jag är så stolt över min mentala styrka och mitt svarta bälte i denna ”gren”  Det innebär att jag är flexibel. Att vara flexibel är just det som tar mig väldigt, väldigt långt.

Tillbaka till rubriken…
Du måste vara beredd på att skapa en ny vana, att tex ge sig ut på en löptur ett par gånger i veckan tar sin tid. Är du då lite filosofisk så kan du just tänka ”från blomma till bär tar det ca 28 dagar” och bär vill du ha. Du vill ha resultat!!

Vill du ha bär? sköt om din blomma.

Den ska ha vatten, syre och näring precis som din kropp.

Nej det kan inte köpas för pengar.

Ta dig an uppgiften om du vill förändra.
Du vill inte längre vara en av dem som varje söndag våndas över helgens bravader och ångest över kommande vecka.

Inte heller en av dem som känner sig unken av pissiga val.
Den personen du skapar nu är den som

är stolt, nöjd och beredd att ta i.

Välkommen i gänget skulle jag vilja säga!


Med vänlig hälsning Lisa Kaptein Kvist, dotter till en trädgårdsmästare och en upptränad mästare på att skapa mig egen framtid! Ja, en Pt, mental Pt och föreläsare  är jag ju också såklart

Kommentarsfunktionen är avstängd.