Förlåt mig , ty jag är en hemsk människa…

Jag är måhända en dålig människa med en hemsk människosyn, men få saker gör mig så bedrövad som att se en människa med kapacitet för mer, nöja sig med mindre.

Ja, jag lider ohjälpligt av tron på att de allra flesta klarar av så mycket mer än vad de själva begriper. Missförstå mig rätt här-

Jag har full respekt för fysiska tillkortakommanden (är full av dom själv) och eventuella handikapp, utom när det kommer till ett svampigt pannben.

Näe, jag kan verkligen inte respekterar det. Kalla mig hård och kall, gör gärna det men det är faktiskt av både medmänsklighet och kärlek jag blivit sån här.

Mången är de som uppger tidsbrist som skäl för att inte vara i den fysiska form de så hett önskar, andra vill bara ha roligt. Jag vill uppfylla båda behoven.

Ty får man bara en förtappad själ att lämna mjukisgymnastik och slaskträning bakom sig för att i stället ta i på riktigt under den knappa tid de har till övers, så kommer de ofrånkomligen få den roligaste av all träningsglädje – RESULTAT av sina ansträngningar.

Kan jag bara få en endaste förtappad själ på rätt bana, är det värt att bli ansedd som en jobbig, ja rent av obehaglig jävel.

Bilden ovan är från den tiden då jag fortfarande var underbar och älskad av ungefär alla. Som nyutexaminerad PT upplevde jag många av mina kollegor som något skitnödiga i sitt behov av att slå sig själva på bröstet för, samt andra i huvudet med, alla sina nyvunna kunskaper om allt man kan göra fel och i att kunna rabbla skaderisker i det oändliga.

Jag ville tvärtom sprida träningsglädje. Ja, det låter väldigt lökigt, men det är ju det jag vill än idag. Genom att vara en jobbig och obehaglig jävel som inte låter kapaciteter gå förbi osedda.

Så, upplevs jag otrevlig när någon av bekvämlighet säger ”Jag gör lite så här i stället” så beror det på att jag ser kapaciteten du själv missar där under svampen du har över ögonbrynen.

 

Jag tar för övrigt tillbaka förlåtet där i rubriken – tacka mig istället.

HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT som faktiskt inte vill annat än väldigt väl..

Kommentarsfunktionen är avstängd.