Förberedelser betyder allt!

Vi kom väl förberedda Carolin och jag. Vi kom, vi sågs, vi segrade och höjde medelåldern på årets mässa. Väl förberedda på att nu ska vi lära oss så mycket vi kan av dessa fantastiska föreläsare på Tränardagarna i Stockholm. Vi lärde, vi blev inspirerade och vi gjorde massor av eget jobb under dessa dagar. Varför? Hur? Jo, vi var väl förberedda och vi ville ha ut mycket. Med mycket sömn, träning på morgonen och med mat av hög kvalité! Det är grejet det!

Om något ska bli riktigt bra så måste det till en förberedelse. Prova att lägga om din kost utan att ha förberett i köket hemma. Prova ha skitmaten kvar i skåpen utan att ha fyllt med på med bättre varor – Nej just det, det funkar inte. Har du skräpet där så äter du det.

Men gör det inte allt för svårt. Gör en förberedelse som passar dig! Men kom inte med en massa undanflykter för att…

Kan tycka att det är en bra idé att förbereda sig inför jul och allt vad det innebär. Du vet säkert i förväg att ni är bortbjudna titt som tätt. Du kan säkert, med lillfingret, räkna ut att det serveras både det ena och det andra. Förbered dig! Träna innan! Ät bra saker innan som ökar din mättnad. Risken är då mindre att du, okontrollerat sätter i dig både skitmat och sötsaker.

Förbered dig! Sätt ett mål med vad som får dig att må bra. Varsågod – ät du det du gillar även om det inte är det allra bästa med gör det kontrollerat. Det handlar om kontroll, kontroll och kontroll. Det handlar inte om vad du äter mellan jul och nyår utan mellan nyår och jul.
Fett är inte farligt att äta men gör det kontrollerat! När det ska vara kontrollerat så handlar det ofta om förberedelser….

Jag har redan förberett mig på att 23/12 öppnar jag mitt julätande. Min älskade lussekatter som jag längtat så efter.  Vet också om att energiinnehållet är mycket högt. Jag kommer då att förbereda mig på att träna lite hårdare kondition under denna julperiod. Kort och hårt, det är grejer det! 20 friska minuter, längre tid behöver det inte ta om tiden är knapp. Frisk luft blir det också då ofta den här träningen sker utomhus. Va? dåligt väder? Man har väl förberett sig med bra kläder. Som sagt – förberedelser är allt!
26/12 stänger vi njutningsfönstret igen för att hälsa havregrynsgröten välkommen tillbaka i mitt liv.
Tråkigt?! nähääädåh! Älskar detta upplägg. Älskar denna förberedelse.
Nu är detta något som passar mig. Men kanske kan det få dig att fundera lite…?
Vilka förberedelsen skulle du kunna göra? Sen är det bara att utföra! Och du slipper sitta där i januari/februari med en mage som mår kass och är lite större än du tänkt dig. Det blir heller inte så tungt att börja träna igen. För du slutade ju inte träna. För du var ju förberedd…
Du är ju som vi nu. Du är förberedd!!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, älskar julen och allt som hör till men ser också till att vara så förberedd att den inte gör mig sjuk!

Kommentarsfunktionen är avstängd.