En otränad hjärna lyssnar för mycket på andras åsikter. Dax att levla träningen Kapteinen!

Har hört många bra saker i mitt liv. Lika ofta har jag lärt mig av dessa. Äääälskar uttrycket ”underskatta aldrig ett tillfälle att hålla käften” någons morfar tror jag och ”Tro inte allt du tänker”  av Björn Natthiko Lindblad

Egentligen är detta allt man behöver kunna tänker jag.
Jag tror inte jag är ensam om att fundera och grubbla i dessa tider. Innan corona kunde man ofta få kloka råd. Ni vet på den tiden man kunde titta en bit fram.
Men nu? En farligt massa tyckare som har noll koll alltså.
Vem fasen ska man ska lyssna på?
Jag kan, i vissa stunder tycka det är väldigt befriande att ingen! Absolut ingen vet exakt.
Men! Det är väldigt ”Obefriande”!! Att så in i vassens många tror sig veta!
De vet, de har åsikter och de ska berätta för dig vad du ska tycka och göra fastän de inte har en jävla aning.

Underskatta aldrig ett tillfälle att hålla käften. Kan hända att detta blir min första och enda tatuering?

Ovanpå detta har många mage att döma! Återigen, helt utan att veta både vad det hela handlar om och hur den inblandade mår och var den står.
Varför detta inlägg idag? Jo, jag behöver också lära mer. Jag behöver också tänka på att hålla käften ibland och framförallt måste jag stänga öronen när babbelbyxorna som har noll koll på läget uttalar sig.

Tro inte allt du tänker då?
Tja, har babbelbyxorna sagt sitt så kan det sätta igång en del på hjärnkontoret. Där sitter en hel verksamhet som drar igång utav bara helvete. Medfödda och har som uppgift att skydda dig från faror. Frågan du ska ställa dig är – Stämmer detta?
När du väntar på svaret ska du va ensam. Du ska gärna vara i rörelse för då aktiverar du den kreativa delen av din hjärna. Vill du ha något sällskap här ska det vara en person du verkligen har förtroende för.

En som vill dig väl utan att döma.
En som vill dig väl utan att jämföra.
En som vill dig väl utan att lägga sin egen historia som facit.
En som förstår att du är du och verkligen vet vad du behöver.

Mitt favocitat:
Ska du lära dig flyga så häng inte med höns!

Och allt ni läst fram till nu är ”my business” Eftersom det mesta sker i mitt huvud. Åsikter och annat skit handlar ju faktiskt om hur jag hanterar dem. Det är ju jag som är mottagaren…
Jävla skit! En otränad hjärna lyssnar för mycket på andras åsikter!

Mårsning och goodbaj, ska ut och springa nu. Med mig själv för att öva självdistans och träna upp min hjärna.

Hälsningar Lisa Kaptein, Mental och fysiskt Pt som idag är upptagen med att öka träningsdosen

Kommentarsfunktionen är avstängd.