Det finaste du kan ge en annan människa är att vara en jobbig jäkel

Du måste kanske vara din egen Pt eller så har du någon i din närhet som kan vara den där jobbige men ändå hjärtlige jäkeln som ser till att du gör som tesagt! Som vanligt har den lilla stackarn på bilden väldigt lite med texten att göra.

Idag vet jag att texten blir väldigt lik min senaste men är liksom inte riktigt klar än.

Jag tror att fler människor där ute måste skaffa sig en rälig (skånska) person som verkligen säger som det är utan att tveka. En person som svarar rätt på de frågor du ställer när du är på väg av banan.

Du säger tex:
– Äh, vi går och fikar istället för att träna. Jag känner inte för att träna idag.
”Din Pt ”svarar: är du helt från vettet. Fattar du vad du kommer ångra detta?! På me lasorna (skånska för kläder) så kör vi!

– Vi tar en öl till va? (detta efter redan väldigt många sådana)
”Din Pt” svarar: Skärp dig! Det kostar både pengar, du blir ännu mer korkad och du får i dig kalorier du kanske inte är beredd att göra av med.

– Jag villa ha en stor pommes till min mat och därtill en stor sockersötad läsk
”Din Pt” svarar: Prova att beställa kokt potatis och en sockerfri läsk eller vatten så gör du din kropp en stor tjänst. Du har dessutom gnällt över en muffinsmage under rätt lång tid nu. Dax att förändra kanske?

– Allt är så jobbigt. Jag får det inte att gå ihop. Tiden räcker liksom inte till. Jag ger upp.
”Din Pt” Svarar: Du är bara mentalt otränad. Du har inte avsatt tillräckligt med tid för att bli bättre. Börja med din kalender och se vad du skulle kunna sluta med för att kunna börja med något nytt. Nytt menar jag då något som tar dig närmare ditt mål eller till den person du vill vara. Du är inte kass, du ska inte ge upp. Du är bara lite otränad. Nu kör vi!!!

 

Ja, så här kunde en samtal se ut i mitt huvud för ett stort antal år sedan. I alla fall vad det gäller en öl eller att allt är jobbigt alternativen. Sen började jag träna upp min mentala styrka. Nu är jag vältränad i knoppen och skulle väldigt sällan göra något jag ångrar eller som inte gynnar mitt mål.

Se så! Du tur nu. Träna upp skallen eller skaffa dig en jobbig jäkel!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Matthias på bildens jobbiga jäkel

Kommentarsfunktionen är avstängd.