WOOP WOOP!! Askondagen is coming up!!

Fettisdagen kräver väl ingen större presentation, den infaller på tisdag, men dagen efter – Askondagen, den första dagen på en 7 veckor lång fasta, mat är bara okej på söndagar fram till påsk. Undrar just om den dagen kommer firas lika hårt som den först nämnda bemärkelsedagen? Inte det? Det är ju bara en gång om året, man måste ju passa på. Eller?..

Nu är det väl en och annan tönt som säger att dom visst planerar att fasta i 7 veckor- från sociala medier. Ja, då kanske detta är bland de sista de/ni/du läser på sociala medier på ett tag. Tack för visad uppmärksamhet och förlåt att jag använde ordet tönt.

Nu är jag verkligen inte den som förespråkar fasta i tid och otid och det är inte det jag vill få fram med detta inlägg.  Inte vill jag förbjuda hela svenska folket att äta semlor. Faktiskt inte. Även om det vore rätt kul.

Vad jag vill lyft fram är att allt räknas oavsett vilken dag det är på året. Ska man peta i sig nåt som man vet kanske inte rimmar riktigt med målet man föresatt sig att nå, låt det då för tusan vara värt det! Välj en av god kvalitet (kan knappt tro att jag skriver det, börjar jag tappa stinget ?!) Är semlan tillräckligt god för att jag skjuter fram målet framför mig? Nä, man behöver inte smaka för att veta. Har man smakat en så minns man – jag lovar.

Är det värt det? Ok, BRA – ÄT. Njut. Gå vidare i livet.

Och var för fasen inte den där som sitter och smaskar i sig gottet samtidigt som du säger ”Jag borde ju egentligen inte”, sånt beteende är så dumt att det är svårt att med ord beskriva. Ta ansvar över dina handlingar människa.

Det som kan vara ett litet problem med att hantera saker enligt – Ät. Njut. Gå vidare i livet- är att det finns så rasande många tillfällen att ta till –

”Men det är ju ändå fettisdag” ”Det är ju ändå kladdkakans dag” ”Det är ju ändå kanelbullensdag” ”Det är ju ändå fredag” ”Det är ju ändå lördag” Det är ju ändå helg” ”Det snöslaskar ju ute” ”Har PMS, måste” ”Min begonia dog just”

Ni fattar, ursäkter finns alltid. På torsdag är det ju som jag nämnde i rubriken, alla smålänningars dag – Fössta Tossdan i Mass. Då ska det tryckas prinsesstårta. Semlorna hinner knappt ens ur systemet innan blodsockret ska skjutas i höjden igen.

Ursäkter och ursäkter, för rätt många handlar det om förväntan – man förväntas äta pga omgivningen.  Oavsett orsak kommer det dock inte fixa varken toppform, hälsan eller humöret.

Man har alltid ett val, välj rätt och njut av resultatet. Och man får alltid det resultat man förtjänar, det är sen gammalt 😉

 

//Carolin Helt, Int Lic PT och livsnjutare till fullo, skippar dock både semlor, fasta och prinsesstårtor..

Psst. Semlan på bilden fick jag för ett par år sedan, njöt tillfullo av det där gröna, det andra vet jag faktiskt inte vem som åt upp..

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.