Vem gråter vid din grav?

Djupt? Ja du anar inte! Hur djupt är du beredd att gå…

Vad sprider du omkring dig? Hur vill du bli ihågkommen och vad lämnar du för avtryck? Tänkte först skriva ännu mer om hård träning men vi tar en paus från detta idag och går djupare.

Ska börja med en historia jag läste i en av mina favoritböcker, med precis samma namn som dagens titel. ”Vem gråter vid din grav” skriven av Robin Sharma.        
Det var en man som hamnade på sjukhus, allvarligt skadad, i ett rum för 2 patienter. Vid fönstret låg en annan man, sjuk men som kunde gå och ta sig upp ur sängen. Varje dag stod denne man vid fönstret och berättade för den andra mannen, som inte kunde ta sig dit, om hur vackert det var där ute. Hur solen sken och hur vackra bergen var samt hur lyckliga människor han såg promenera utanför. Varje dag, samma sak, ny fin resumé av vad som hände utanför och hur vackert det var.  Mannen i den andra sängen var måttligt road efter ett tag. Han blev mer och mer irriterad på mannen vid fönstret. Tills sist skapades även ett hat till denna man. En natt började mannen vid fönstret hosta så allvarligt att han inte kunde få luft och avled. Den andra mannen brydde sig inte om att ringa på hjälp…
När han sen fick byta plats och hamnade vid fönstret såg han att det inte alls var så vackert därute! Det fanns bara en mörk betongvägg och inget annat. Mannen som nu var död ville bara sprida lite lycka och försöka muntra upp sin rumskamrat.

Vad är du beredd att göra för en annan människa? Är du medveten om hur mycket styrka och kraft en sådan handling skulle kunna ge dig??
Detta skulle kunna vara startskottet för dig som önskar mer energi och drivkraft! Detta i sin tur kan leda till att din träning och att ditt hälsoupplägg fungerar!

Varför inte försöka sprida lite glädje?
Försök göra någon glad eller lätta någons sinne varje dag. Jag lovar – du kommer få så mycket ut av detta. Det kan vara så enkelt att du bara ler mot någon eller säger hej åt någon som ser deppig ut.

För vet du…? Allt vi gör, gör vi egentligen för vår egen skull. Du tror tex att du ska ”hjälpa” någon att flytta men egentligen gör du det lika mycket för den härliga känslan av att ha hjälpt någon. Denna härliga känsla skulle du kunna få varje dag.
Att ändra sin kost och förbättra sin träning betyder mycket! Men när du även ändrar din mentala förmåga, ja, då har du allt!
Varför inte satsa? Vad kan du förlora?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, djup som Bottenviken men nöjd som få

Kommentarsfunktionen är avstängd.