Vart lägger du ditt fokus?

Klienten som använder sig av dessa lappar har givit mig sin tillåtelse att använda bilden. Ibland blir det en käftsmäll, bland blir det ett rejält uppvaknande och ibland blir det ett asgarv. Det blev det senare i detta fall, ha, ha.

Vi har kört ett tag och sällan har jag väl träffat någon som är så beslutsam att nå sitt mål. Sånt imponerar på mig. Men ibland hamnar fokus lite fel…

”jag är på gång! Träningen funkar, jag känner mig så stark. Maten funkar, jag äter inget bröd. Knappt inget godis, knappt någon alkohol alls men jag önskar så klart att jag fick ett ännu bättre resultat” Min klients ord. Hon fortsätter: ”jag har syndat. Jag har tagit ca 2 bitar bröd per vecka. Jag vet att det är fel men det blir så ibland”

Då frågar jag – Men godiset då? Du säger att det blivit mycket mindre men vad betyder det? Hon svarar ”jag det är mycket bättre (blir då en glad gubbe på lapparna) det blir bara ca 3 ggr per vecka och inte så mycket”

Här tappar jag hakan. Men det är nog så här folk resonerar tänker jag. Det är här folk lägger sitt fokus! Man är helt förtvivlad över att man äter 2 skivor bröd per vecka men är nöjd med att det bara blir godis, lite då, 3 gånger i veckan…

Dax för lite fakta!
2 bitar bröd per veckan (med lite smör) blir, på ett år ca 18 700 kcal, vilket betyder ca 2 kg fett

Godis, 3 ggr per veckan, lite då (ha ha) gissade runt 500 kcal/gång (visste ju inte riktigt hur mycket men det sticker iväg mer än vad man tror) blir då på ett år ca 78 000 kcal! Vilket betyder 8,6 kg fett!! Vart ligger fokus? Jo, på ”synden”, på 2 futtiga bitarna bröd. Tror siffrorna talar för sig själv.

Kära läsare där ute. Vart lägger ni ert fokus? Är det så att det dras ner på potatisen men att det gärna dricks ett glas vin till maten? Är det så att det dras ner på bönorna, för de innehåller ju en del kcal men det slinker gärna ner en och annan kanelbulle på macken?

Titta lite på hur just du gör. Kanske är det bara en liten flytt av fokus som är den sista pusselbiten för att du ska få det resultat du så längtat efter?

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist men skapt fokus, på rätt prylar!

Kommentarsfunktionen är avstängd.