Var snäll mot dig själv i sommar…

”Va?! Har det slått slint i huvet på na?!” tänker ni kanske. Men nej, jag tycker man ska vara snäll mot sig själv, snäll på riktigt.. Precis som nyår brukar vara startskottet för mångas ”kom i form” satsningar så är midsommar ofta målet. ”Till midsommar då ska jag….”  Oavsett om man nått sitt mål eller ej, hur tänks det nu?

Betyder sommar och semester att de gamla mindre bra vanorna tas tillbaka?  Det kanske inte är så det formuleras men i många fall blir det just så. ”Varför i hela friden då?”, är en rackarns berättigad fråga att ställa kan jag tycka.
Nu gör säkert inte ni som läser detta nåt så dumt, men trot eller ej – det finns de som faktiskt gör på det viset.
Jag har så svårt att förstå dom som jobbat så hårt för att få in träning och bra matvanor i sin vardag, lyckats får det till en rutin under flera månader och som sedan bara släpper den för att ”nu är det sommar, semester och jag ska baaara njuta”.
Det där med att njuta kan betyda så mycket mer…
Man har kommit över tröskeln och känner att man mår bra av träningen, det är inte lika tungt som i början, man har hittat träningsglädjen, man har fått njuta av resultatet och då lägger man ner. Helt obegripligt.
Visst kan man behöva komma bort från rutiner och alla måsten men betyder det att även det man mår bra av måste bort?
Nu när vardagens alla mindre roliga rutiner försvinner för några veckor, då får man ju faktiskt mer tid över. Tid man kan välja att använda precis som man vill.
1 timme om dagen är bara 4 procent även under sommaren.  Är 4 procent av dagen är för mycket tid att lägga på att underhålla och kanske till och med förbättra sitt välmående, förbättra sina möjligheter till att njuta på riktigt, ta då 2 procent eller den tid som anses möjlig. Men se till att få det gjort!
Och så finns det ju faktiskt dom som använder semestern och sommarens ljusa dagar åt att lägga in en högre växel eller tar tag i saken och börjar nu. Hur smart är inte det?! Nu när tiden finns, kvällarna är ljusa och träningsmöjligheterna är fler än någon annan tid på året.
Fatta vad gott att möta hösten i sin bästa form!
För helt ärligt, hösten kan vara rätt motig att ta sig an ändå…
Men med en kropp laddad med energi från bra, god mat (som man faktiskt också kan lägga lite extra tid på), solsken (förhoppningsvis), rikligt med sömn och är piggare och starkare än någonsin som ett resultat av hur man valt att spendera sin tid. Ni vet, kroppen formas av det vi utsätter den för..
Att vara riktigt snäll mot sig själv, det vore väl ändå att ge sig själv möjligheten att slippa börja om igen?..
I min värld är man snäll mot sig själv om man ger sig själv möjligheten att få resultat och behålla resultaten. Må sitt bästa helt enkelt. Lite så tänker jag..i år igen..
//Carolin Helt, Inte Lic PT och väääldigt snäll mot mig själv..

Kommentarsfunktionen är avstängd.