Vågar du?

Jag kan inte släppa det här med vågen än. Skrev om detta tidigare i år men diskussionen på vårt gym har blossat upp igen. Vad är det med denna tingest? Vad är det som är så heligt med denna våg? Är du osäker på hur det står till, titta bara ner på magen, då ser du ifall du är tjock.

Kan tänka mig att många som älskar att bli kränkta reagerar här och nu men jag bryr mig faktiskt inte. De kan ju faktiskt sluta läsa här.

För det som gläder mig är, att efter min föreläsning jag hade på ”mitt” gym Formtoppen i lördags, har många kommit fram och tackat för det där jag berättade om vikt och vågar. ”Du fattar inte hur skönt det är att känna att vågen inte spelar någon roll för mig längre. Det är resultatet av träningen och min känsla som räknas” var det en glad lärka (deltagare) som sa.

Ja, mina vänner så är det. Siffran på vågen är bara en siffra mellan dig och denna pryl. Ingen ser på dig vilken siffra du väger. Ingen ser heller vilken storlek du har i dina kläder. (Om de inte tjuvkikar på lappen) Köp kläder som passar brukar jag säga. Försök inte trycka ner dig i en storlek S om din kropp vill annat. Jag drar storlek L ibland och det skiter jag i. Kan de inte göra storlek M för bredaxlade tjejer så får det vara. Jag har viktigare saker att oroa mig för!!

Nu vill jag verkligen förtydliga att jag på inga omständigheter tycker att vi ska svälla upp och traska runt i elastiska myskläder. Det är INTE HÄLSOSAMT att vara överviktig! Men det är inte det dagens inlägg handlar om. Jag vill bara försöka få folk att förstå att det där lilla batteridrivna påhittet inte säger något om hur stark du är och hur du mår!

Jag använder ofta vågen i mitt yrke men nu ingår vikt i den ekvation som används för att få fram muskel och fettvikt.

Och följande händer ofta: Klineten ställer sig på vågen, för en uppföljning av kost och träningsprogram. Klienten skriker till! ”Va! Jag har inte gått ner mer??? Jag som kämpat så” Då händer följande: Lisa (jag) kommer med fetttången (kalipermätaren) Jag kniper, jag mäter och jag räknar. Kommer då fram till (oftast) att klienten då gått upp i muskelmassa och faktiskt också tappat i fettvikt.

Eller… Klienten ställer sig på vågen (på uppföljningen då) Klienten jublar ”jaaaa, jag har tappat över 5 kg! Då händer följande: Lisa (jag) tänker ”heelveetee, nu har klienten tappat massor i musklemassa! Detta efter alla dessa upplägg och kostrekommendationer” Och, ja, det är oftast jag som fått rätt. Klienten har inte gjort som tesagt (Carolin uttryck) och resultatet blir därefter – Smalfet!

Du blir inte lyckligare för att du väger mindre. Du blir inte starkare för att du väger mindre. Du blir lyckligare och starkare samt lever längre då du har balans i livet och är stark. Både inom som utombords. Tyvärr min vän, den siffran hittar du inte på vågen.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lätt tungvikt men med tung lyckovikt!

 

Kommentarsfunktionen är avstängd.