Vad är det som är så fantastiskt skönt med den första ölen…?


NEJ, ska inte börja marknadsföra öl!!! Men lärde mig något intressant som jag gärna vill dela med mig.

Jag lyssna ofta på olika podcasts. En av mina favoriter är Framgångspodden. Senast lyssnade jag på Björn Natthiko Lindeblad. En cool snubbe som levt som skogsmunk i 16 år. Man kan tycka vad man vill om religion och munkar men man ska också vara så öppen att man lär sig sno det göttaste i allt man hör och läser.
Och just detta avsnitt kommer jag lyssna på om och om igen! Jag vet det kommer som en överraskning men jag är helt såld och har totalt nördat ner mig i mental träning. Denna var till bredden fylld med mental träning! Pga av min nördighet har vi då valt att kalla mina texter på Pt Kvinna ”Kapteins lösningsorienterade mentala dravel” Om ni undrar alltså.

Björn talade mycket om hur vi upplever, hur vi väljer att hantera saker och vad som egentligen betyder något.

Där! Det är där vi hittar lösningarna!! Lyssna så får ni se! Sen kan jag väl hålla med om att inte ens slå ihjäl en mygga, eller inte avbryta sin man ”när han behöver höras” hrmpf! Där går gränsen. Jag menar det är för svårt att leva upp till…Man kan väl för bövelen inte begära allt heller!?

Åter till rubriken!
Vad är det som är så fantastiskt skönt med den första ölen, eller glaset vin? Jo, det stillar/lugnar ner sig på konotoret! Bruset och kaoset i hjärnan tar en paus. Den känslan är otroligt skön och den ger oss en stunds vila och avkoppling. Vila helt utan att ha några tankar alls är det bara döda som upplever så för er som mediterar och försöker uppnå detta – lycka till!

Samma känsla, dvs att tempot minskar, kaoset lugnar ner sig lite i hjärnan upplever vi även då vi uppslukas av en bok eller ser en film. Och! När vi utför en ansträngde fysisk aktivitet!!!

Ha! Träna hårt och håll käften fungerar som ni ser alltid!!

Men det viktigaste med denna text är att vi alla, någon gång under dagen, tar ner bruset, lugnar kaoset lite och får den där återhämtningen. Jag vill verkligen inte rekommendera alkohol utan välj den variant av ”brusstopp” som passar dig men som ändå är hälsosam. Då kan ju jag tycka att det är väldigt klokt att välja träning. Ja, näst intill korkat att inte göra det eftersom man då får så många andra bitar på köpet, eller hur?
Folk har så kul åt mig att jag stiger upp 04.20 varje dag. Samma folk undrar också varför jag är så glad på jobbet varje dag. Just 04.20 stiger jag upp och gör ingenting… Just 04.20 stillas allt brus och jag kan koncentrera mig på min kaffekopp (och skicka en kul hälsning till Carolin). Just 04.20 njuter jag och då känner jag mig  ”framgångsrik, vältränad och lycklig” som för övrigt är mitt mantra. Har nog skrivit om det nån gång tror jag.
Vad skulle det betyda för dig att ha en stund per dag där du tar ner kaoset, lugnar ner bruset i din hjärna för att bli bättre på det du gör? Tänk om det är det som behövs för att du ska lyckas? Tänk om detta är det som behövs för att du ska ta i det där lilla extra på träningen eller kanske bara för ta dig dit?

Värt att prova…? Oslagbart! Kör!!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, utan öl och utan för mycket brus

Kommentarsfunktionen är avstängd.