#tränaförfan

”Träna utomhus!” säger nån ”Nu kommer pollen- Träna inte utomhus!” säger en annan. ”Så här tränar du hemma när gymmen har stängt!” säger i fluencers och appmakare. HALLÅ!! Gymmen har inte stängt och talat av egen erfarenhet är det gott om utrymme och synnerligen goda sanitära förhållanden, samt inte ens i närheten av småkrassligt sällskap man dras med.

Jag funderar på vad detta kommer göra med folkhälsan i stort och på sikt. Iom att majoriteten av befolkningen tämligen lätt hittar ursäkter till inaktivitet i vanliga fall, hur lätt till är det då inte nu? Tänker även att det främst drabbar dom som behöver det mest- äldre och dom som valt att fylla skåpen med pasta, chips och lådvin. Det finns så många aspekter av detta elände att man vet fan inte var man ska börja.

  1. Sjukdomen i sig är inte att leka med. 
  2. De hälsomässiga aspekterna av att låta social distans ta allt vad fysisk aktivitet heter och sätta på paus på obestämd tid, lägg till det faktum att ett orimligt sug efter typ broccoli inte lär vara vanligt förekommande, att sitta ensam inomhus och bara lyssna/läsa nyhetsrapporteringar sänker vilket stabilt psyke som helst. 
  3. Effekterna av att stänga ner samhället, bit för bit- de ekonomiska konsekvenserna….du söte! Det har gått 2 veckor och varsel, nedläggningar och konkurser haglar redan.

Man kanske skulle vara som typ en hund ändå, och vara helt ovetande om vad som pågår. Eller iaf så dåligt upplyst att man bara ser en del av det här eländet och inte alla. Det vore fan enklare det. Okunskap…ja, det kanske är det som ger lugn, i den egna magen. Förödande konsekvenser för omvärlden.

Är man det minsta intresserad av vad Folkhälsomyndigheten anser om hur vi bör hantera vår egen träning, kan man läsa det här.

//Carolin Helt, Int Lic PT och något mer upplyst än en hund

Kommentarsfunktionen är avstängd.