Tävla inte i ett system som inte tar dig dit du vill!

De e mycket nu. Det är fest och bjudningar hela tiden. Min mailbox är sååå full och den tar all min tid och du är lite stolt över detta…
Ja du,  då tävlar du i ett system som troligtvis inte får dig att må så bra framöver. Funkar det för dig – grattis men jag tror inte att ni är så många.

Det vanligaste jag får höra är att livet inte går ihop. Man kan inte ens äta nyttigt för tiden är knapp. Detta har jag aldrig förstått. Det tar ca 23 sekunder att öppna en burk makrill. Ca 1 minut att äta upp den. Skulle gissa att det är ungefär samma tid som att öppna och äta ett 100g mjölkchoklad. Men en jädra stor skillnad på dess innehåll.
Använd nu inte ditt fiskhat för att missförstå detta exempel. Kunde ha räknat upp massor av exempel men valde denna. Det handlar om prioritering, thats it! Inte dina värdelösa ursäkter!

Likadant med träning. Hinner inte, för varmt, de e mycket nu. Skitsnack, du har samma antal minuter på dygnet som alla andra. Prioritera  dem rätt! Troligtvis är det varm där andra är också.

Om jag är arg? Nehheiij , jag vill bara stämma i bäcken lite. Träffar så många i min omgivning som tävlar i ett system som inte tar dem dit de vill.
De låter allt och andra styra. De tror att det ska vara så. Att säga att ”de e mycket nu” får många att tro att de är lite bättre än andra.
De som imponerar mest på mig är de som har lagom att göra, tränar eller rör på sig dagligen och är friska och starka.
De som imponerar minst på mig är de som väljer bort träning för att de inte kan säga nej på jobb eller till alkohol och skitmat och tror att de då är lite coolare.

Näe du, ta dig en funerare vart du vill ta dig. Ta dig en funderare över hur du mår och vad som tog dig dit. Ta dig en funderare över om du nu är på fel ställe.

Fundera också över vad som blir första steget för att byta riktning.

Du har svaret inom dig men fortsätter du att tävla i fel system så blir det inte så tydligt för dig.

Avsätt nu 30 min per dag för att fundera över dessa frågor. Gör det gärna under någon aktivitet såsom promenad, gärna ensam. Du blir liksom mer kreativ då. Finns forskning på det. Läs gärna Anders Hansens bok – hjärnstark.

Jag tror vi håller där för idag för vet ni?
Jag har lagom att göra och nu är det dags att röra lite på mig. Varför? Jo för jag vet hur jag ska ta mig dit jag vill!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, tävlingsinriktad till tusen fast i rätt gren!

Kommentarsfunktionen är avstängd.