Summering av resan. 6 konditionspass, 6 motionspass, 8 styrkepass, 7 bläckfiskar och jag unnade mig inte ett smack!

Då var vi igång lite smått igen, Carolin och jag. Tänkte att jag skulle börja med att summera min 15 dagars resa i Makedonien och Grekland. Som sig bör gjorde jag det jag ville och åt och drack vad jag ville utan att unna mig något

Låter det trist? Då ska jag förklara. Om jag vill må bra är det så viktigt att jag gör det jag vill. Eftersom jag mår bra av att träna så ser jag till att göra det varje dag. Det finns ändå massor av tid över att chilla i solstolen.
Jag åt och drack gott. Detta med väldigt gott samvete. Är det något som får mig att inte må bra så är det skuld och skam. Sysslar därför väldigt lite med sådant.

Drack jag lite öl och vin? Jadå, i väldigt liten mängd men det var gott hela vägen.
Ja, det var vad jag ville ha, inget som är avgörande men ibland smakar det och så funkar jag. Det viktiga är att jag gör det jag vill och unnar mig inte ett smack!

Att unna medför skam och skuld och det tar bort njutningen för mig. Att unna sig ett träningspass är nog det mest korkade jag hört. (hör detta ofta, speciellt när folk har som mest att göra)

Sommaren har varit lång, vi njuter alla av den. Vissa skyller på värmen för att hoppa över träningen men jag undrar? Blir det mindre varmt då?
Vill verkligen poängtera här att om man är fullt frisk och i inte för hög ålder så är det inte farligt att träna när det är varmt. Man vänjer sig. Jag kan förstå att man kanske inte orkar hålla fokus lika länge – kör kortare pass då.

För dig som tycker att långa löppass inte funkar, kör några backintervaller då. Bra utdelning på relativt kort tid.

Och ett bad efter såklart – belöningen! Heeeelvette vad gött det är! Blivit min favorit i sommar.

Kan bara tycka att om vi nu vill ha sommar, vi vill hålla oss sunda, har nog aldrig träffat någon som inte vill va frisk och hälsosam faktiskt, så rör på er! Lyssna inte på dem som säger att det är för varmt! Stig upp lite tidigare, låt inte denna fantastiska period förslappa din kropp!

Vi la ut en fin bild på oss där vi bad er ställa frågor. En återkommande sådan var just träningstips.
Mitt hetaste tips just nu i värmen är just korta, lite tuffare pass.

Kondition:
Kör upp och ner för en backe eller i ett par trappor 10-20 gånger beroende av hur tränad du är och hur hög backen är. Total tid ca 20-30 min inkl lite uppvärmning

Styrka inne eller ute:
Välj 5 övningar, kör ca 50 reps av varje och kör dessa 4-5 varv var. Här också beroende av hur bra tränad du är. Total tid ca 20 min inkl uppvärmning.

Jepp, hur svårt kan det vara? Vi kommer troligtvis tala mer om detta i podden när vårt sommarlov är slut. Och det vet vi ju inte riktigt när det är… än.

 

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist som aldrig! skulle hoppa över ett träningspass för att det råkar vara lite varmt!

Kommentarsfunktionen är avstängd.