Stämpelklocka kan vara rätt gött

Jag har själv haft ett jobb en gång med stämpelklocka. Fasen va bra! När man gick hem, gick man hem. Inget arbete med hem. Stannade man kvar fick man betalt för detta eller kunde ta ut det i ledighet. Fattar ni? Skitbra ju.

Det finns två delar i detta inlägg.
Den ena är just att vi kanske skulle kunna inrätta en stämpelklocka, mentalt då. När du jobbar så gör du det till 100% men sen är du ledig. Vi låter oftast dessa gränser suddas ut. Vi jobbar vid matbordet, läser mail när vi kanske borde läsa en bra bok eller ta en löprunda. Vi väljer bort familjen för nått jädra telefonsamtal som faktiskt, ja, det hade säkert kunnat vänta till arbetstid.

Sååå många protester jag hör nu. Men tänk efter, är det kanske du som vant folk vid att de kan får tag i dig dygnets 24h?
Det kan vara så här, fel, det är så här!!  Du behöver bokföra din tid på 3 konton. Schemalägg din tid för arbete, tid för relationer och speciell tid för ”egen tid” så kommer troligtvis, väldigt troligt faktisk, ditt arbete att gynnas av detta.

Sköter du din ”bokföring” av tid så kommer du få mer energi och just det – det genererar då till att du kan höja växlarna på jobbet.
Men…

de som är störst motståndare till att fatta detta är de som missköter de 3 ”kontona” mest.

Del 2 då?
Ja, många människor går till jobbet bara för att få in kosing. Det kanske inte avancerar så mycket där, de trivs, allt är ok och de går liksom dit och ”gör sitt jobb” Många av dessa har stora intressen av de andra kontona (dvs relationer och egentid) De brinner och levet för detta!! Rätt gött kan jag tycka.

Problemet är bara att de som är karriärsmänniskor (läs lägger mest, nästan all tid på arbete) ofta ser ner på dessa och undrar varför de inte har några visioner i livet!?

Det de inte vet är att framgången hos denna grupp ligger utanför arbetstid. Troligtvis, mycket troligt har de en bättre hälsa och en mycket rikare fritid…

Ja, vad är då bäst?
För att citera en mycket bra föreläsare, Christer Olsson: ”Det finns inget rätt sätt, det finns bara ditt sätt”

För mig handlar det mycket! Väldigt mycket om att ha tydliga linjer mellan mina konto. Jag bokför och kör resultatrapport dagligen eller veckovis.

Kan det vara det som gör att jag får så mycket gjort? Kan det vara det som gör att jag kan träna varje dag? Eller är det som många avundsjuka, okunniga människor tror och säger ”Lätt för dig att vara vältränad, du jobbar ju på gym”

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, Föreläsare och mental tränare. Fullständigt värdelös på matte men outstanding på att hålla koll på kontona!

Kommentarsfunktionen är avstängd.