Sätt ett mål för var dag. Det blir mer inspirerande att stiga upp då!

Vad får dig att stiga upp?

Kan hända att det är lite mörk men herre jisses vad mysigt det kan vara! Dagens bild är ett av målen med min nya dag – Att börja dagen med att bara göra det jag gillar!  Jag har ett mål! Detta ska bli en bra dag!

Vi sätter korta mål, vi sätter mål för semestern och vi sätter livslånga mål. Men har du någon gång satt ett mål för dagen. Det skulle kunna vara att tex. idag lägga sig på golvet och resa mig upp 10 ggr. Vips! Så var du igång med din träning!

Sätt ett litet mål som skulle kunna inspirerar dig att se fram emot dagen. Det skulle kunna vara så enkelt att du bestämmer dig för att ge minst en person en komplimang denna dag. Ja, det ger dig mer än vad du tror – prova! Men sätt ett mål! Skaffa en vision! Hur vill du att denna dag ska bli? Det är faktiskt upp till dig.

Jag träffar så många som har det ena problemet efter det andra och ofta är det något mentalt. Som jag skrivit så många gånger tidigare – då är det där vi ska börja.
Många öppnar sin ljusblå direkt på morgonen och ser muren, allt det jobbiga som de ska ta sig igenom. Inte konstigt att det tar emot att stiga upp då?! Är det dessutom mörkt och kallt som i en isbjörnsröv, ja då tar det emot ännu mer.
När något är fel, för det måste ni nog hålla med om att ovanstående beteende är. Då är det dax att ändra och det är vad dagens text ska handla om.

Egentligen hur enkelt som helst. Är något fel, prova att göra tvärtom! Har du en stressig morgon – gå upp tidigare! ”Men jag måste sova hör jag ofta” Gå och lägg dig tidigare! Hur svårt kan det vara? Vidare handlar det om kvalitén på sömnen, sällan antal timmar. Bättre att sova gött 6 h än som en kratta i 8h. Då kan detta vara ett mål för dagen (natten) Inatt ska jag sova djupt & gött. Ni vet…tankens kraft…

En bra morgon kan förändra allt! Det är värt allt guld i världen att börja dagen på ett bra sätt. Det sätter liksom ribban.
Jag stiger upp 04.20 (vet, tokigt men det passar mig) och vad gör jag? Jo, bara saker jag gillar! Jag dricker kaffe, tänder en brasa och njuter. Mediterar en stund på mitt vis. Ja, det finns många vis. Hitta ditt så förstår du. Det kan bara vara att sitta en stund för sig själv. Det behöver inte vara svårare än så.

Sätt dig ner och skriv en lista på saker du gillar som du skulle vilja göra på morgonen. Har en kompis som tar ett bad och tänder lite ljus. Känn på den!

Gör även en lista på saker du ogillar och håll dig så låååångt ifrån detta som du kan. Speciellt om det är morgon!  Det kan förgifta din dag och då blir det kämpigt. Ett gott råd är också att kanske inte titta på nyheterna eller för mycket media. Det är då lätt att du påverkas av dåliga nyheter eller nått. Du lär få veta dem under dagen ändå. Då du faktiskt kommer vara mer mentalt stark och kan hantera detta på ett bättre sätt.

Som ni ser på bilden har jag tjuvstartat med adventsstjärnan. Detta av två anledningar. Dels för jag gör sånt jag gillar och dels för att jag har Pt Kvinna träff med Carolin i helgen!! Vi utlovar noggrann dokumentation från årets Fitness Festival mm… he, he

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, morgonpigg med de bästa förutsättningarna för en god och framgångsrik dag

Kommentarsfunktionen är avstängd.