PT Kvinna på Tylösand

PT Kvinna har varit på konferens i helgen. Och som vi har konfererat. Är man bara två stycken gäller det att ligga i och konferera så mycket det bara går.

Då vi båda två har andra jobb att sköta droppade vi in framåt fredagseftermiddagen. Den ägnades åt allmän uppdatering om livet just nu, djuplodande analyser om livet som varit, boxning, relaxande i spat, gomiddag delux och tidigt sänggående.

Väldigt fina små rum. Med betoning på små. Som bås ungefär. När väskorna ställdes på golvet var golvytan upptagen så att säga. Tänkte lite på Starkeman, han från Svinarp. Ungefär så stort bås hade Lisa bokat så fint.  Vi bokar varannan gång och vi lyckas lika bra. Men fint och rent och om jag verkligen ansträngde mig kunde säga att jag hade både balkong och havsutsikt.

rum
Lördagmorgon – upp med ett hopp. Då vi springer lite olika mycket och snabbt samt att vi inte sitter ihop rent fysiskt, gav vi oss av på två olika håll. Jag råkade springa lite längre än planerat och Lisa lite blötare än planerat.
Gigantisk frukostbuffé smakar sällan så gott som efter lite fysiska utmaningar. Efter det la vi några timmar på mycket strukturerat planeringsarbete. Vi är lika. Vi har tänkt till innan. Lägger inte onödigt mycket tid på prat utan beslutar och går vidare.
Golunch och efter det konstaterades det att jag är otrevligare när jag är onödigt mätt än hungrig. Det kan stämma. Har hört det förr.
Lunchen hann knappt lägga sig förrän det var dags för Boot Camp. Då vi i vanliga fall är de som leder pass likt dessa gjorde vi vårt yttersta för att hålla låg profil, något vi suger på både Lisa och jag. Misstänker för övrigt att den där höftoperationen hon påstår sig ha genomlidit aldrig har skett. Man ska inte kunna spurta på det där sättet med en titanhöft blott 4 månader gammal. Kunde iaf konstatera att vi skötte vår uppgift som oordningsmän väl och att pojken som höll i passet inte blev kränkt på något sätt. Beröm fick han också. Sen gick vi konstrundan på hotellet. Vi är mycket konstintresserade. Verkligen.

konstrunda

 

Detta lilla äventyr kompletterades med boxning och jag kan konstatera att hålla uppe garden är bra samt att man blir bra på det man övar på och öva ska jag göra.
Sen somnade jag i båset medan Lisa badade bubbel och drack bubbel. Man blir som sagt bra på det man övar på.
Sen blev den ännu en makalöst god måltid på kvällskvisten. Tylösand levererar verkligen. Vi tog dock inga kort på härligheten, den åts upp och det var så att jag fick stålsätta mig för att inte slicka tallriken. Min man har sagt att sånt får jag inte göra på restaurang. Ibland lyder jag. Sen somnade vi gott i varsitt bås. Konfererande är ett slitigt göra.
Söndagmorgon, pigga och raska. En som druckit kaffe och inte bjudit över den andra fick höra detta onödigt mycket kan jag tycka. Lite gnälligt. Som onödigt mätt nästan.
Efter gigantisk frukostbuffé vände det, åt båda hållen litegrann. Eftersom jag ännu inte gett upp kampen om rynkorna (även om jag gör mitt bästa för att kompensera med rutor) lät jag frukosten smälta under en 75min anti–age ansiktsbehandling. Trevlig och duktig terapeut, jag sov i stort sett hela tiden. Terapeuten hade vänligheten att påpeka att jag har rynkar kring ögon, mun och i pannan och lämnade inköpslista med hudvårdsprodukter till ett värde av typ tiotusentals kronor. En dyr tupplur. Vad Lisa gjorde under tiden vet jag inte. Hetsdrack kaffe som kompensation kanske.
Efter detta dags för hemfärd. Ett helt makalöst sätt att investera tiden väl. Arbete, inspiration och avkoppling i ett, som ett kinderägg.

boxning

Vad kom vi då fram till under allt detta konfererande? Jo, vi måste helt enkelt bli aktivare. Som skribenter då. Inte överanalysera vartenda ord. Svårt att tro att vi gör det, jag vet. Men vi ska alltså analysera än mindre och vara mer produktiva. Skriva kortare och det har jag redan dag 1 misslyckats med.. Och framför allt – det planeras äntligen Träningsweekend! Tjoho!! Avsätt 27-28/8 för TRÄNA HÅRT HÅLL KÄFTEN, för det är vad våra läsare behöver. Det konstaterade vi också. Kärleksfullt. Mycket kärleksfullt och med en jäkla dos humor. För det är såna vi är Kaptein Lisa och jag – hårda, kärleksfulla (jo, faktiskt) och med en rejäl dos humor.

Självfallet kom vi fram till oändligt mycket fler klokskaper men det lär ni bli varse längre fram…

Tack Hotell Tylösand! Helt lysande helg som bjöd på allt vi ville ha. Ett perfekt ställe att konferera på 🙂

//Carolin Helt, Int Lic PT, Tokmotiverad PTKvinnare

Kommentarsfunktionen är avstängd.