Nej, du behöver ingen make over. Du behöver sova och ett gäng tunga knäböj!

Har funderat på detta ett par dagar och visst, man känner sig lite piggare med lite nya kläder och fin färg på kinderna. Men det jag tycker du ska vara uppmärksam över är att om du inte finner roten av problemet så blir detta lite som att parfymera en bajskorv (ja, detta är ett utav mina favorituttryck!!)

Jag vaknade i måndags med en märklig känsla. Något kändes fel, kunde inte sätta fingret på det. Visste att denna dag var åt helvete men visste också att denna dag/dygn bara skulle existera i 24 timmar. Jag kommer stå ut!!

När man står inför något, något som känns tufft, jobbigt och kanske till och med obehagligt så gäller det att gå med på det och gilla läget. (Detta ”gå med påandet” ligger numera i min träningsplan) Ibland måsta man gå med på något för att komma vidare.

I mitt fall, denna måndag, handlade det om att gå med på att livet innehåller oro och det är ok. Gör jag bara mitt jobb så löser det sig.

Men det jag tycker mig märka är att många stannar kvar i sin sörja.

Dessa har också en tendens att skjuta jobbet framför sig.

Ta tag i detta senare liksom.
Vettifasen alltså, detta är nog inget framgångsrecept.

Detta agerade betyder ju bara att man måste stanna i sörjan en längre tid – Fyyy fasen alltså!

Man kan fixa lite för stunden, såklart. Men lite färg på kinderna och, som jag skrev tidigare, kanske lite nya kläder så känns allt bra igen. Men är detta är lösningen? nej, det är den så kallade konstgjorda andningen.
Eller då, mer rakt uttryckt –  parfymerande av bajskorven.

När det kör ihop sig är det troligtvis ingen makeover du behöver – Du behöver sova ordentligt, ja troligtvis över 9, 10 timmar.
Sen behöver du tung träning, så tung att din hjärna får en omstart. Alt delete control liksom.

Har jag provat det? jajamensan!!
Vet jag andra som provat? jajamensan!!

Här kommer en del av ett ljuvligt mail ifrån en klient:
Min utbrända hjärna spökar lite igen och jag är väldigt trött i huvudet/har ont i huvudet ibland när jag kommer hem från jobb på eftermiddagarna. Igår var en sådan dag.
Jag hade styrketränat som vanligt på morgonen, åkte till jobb, löjligt stressigt igår med knappt några pauser, kom hem och kände att det var ett myrbo i huvudet, yr och huvudvärk. Här lägger de flesta sig och vilar, men jag hade en liten gnagande känsla i kroppen av att jag faktiskt behövde röra på mig för att få ”tillbaka” min hjärna.
Sagt och gjort, tog mig till gymmet, musik i lurarna på full volym, 35 min på crosstrainern med både tungt och intervaller. Förlåt, men skit, vilken skillnad. Jag kom hem, skönt trött i kroppen, MEN, huvudvärken var borta och jag mådde så mycket bättre!
Vad fysiskt aktivitet faktiskt gör för hjärnan👊

Vi behöver inte tillbringa mer tid på jobbet för att känna oss dugliga
Vi behöver inte köpa en ny bil eller nya kläder för att känna oss på banan
Ordentligt med sömn, det är vad vi behöver när vi mår tjyvens. Toppa detta med ett par ”tunga” knäböj eller ett par intervaller och du är på G igen!

Vi behöver ta tag i vår skit! Vi behöver följa råden som funkar! Vi behöver också gå med på att vissa dagar inte är ”våra” Dessa dagar dyker upp emellanåt men de ska fanimej inte få mig att trampa vidare i sörjan!!

Stanna i sörjan om du vill. Men var bara beredd på följderna och det blir rätt ensamt där.

Med den vänligaste hälsning, Lisa Kaptein Kvist, snart expert på att ta sig upp ur sörjor, mentala härdsmältor, allt för att få det som jag vill. Ja, en jävligt bra designer om jag får säga det själv.

Kommentarsfunktionen är avstängd.