När, inte ens värmen är en bra ursäkt att stoppa i sig bullar och annars skräp!

I helgen tillbringade jag ett par timmar på stranden och jag vet inte, det är kanske en arbetsskada eller så letar jag bara efter något att skriva om. Men med 17 år på nacken som Pt så vet jag. Jag vet att det är bara en tidsfråga innan de kommer. Trötta, otränade och lite lätt svullna och använder värmen som en ursäkt. SKÄMS!

Har man skitmaten hemma så äter man den. Har man ingenting bra mat hemma så stannar man på macken och där vlll jag lova, där finns ingen frukt och grönsaksdisk. Inte av större format i alla fall. De kan ha bra grejor också, kommer till detta.

Själv satt jag där med min medhavda matlåda från kvällen innan. En liten bit kött, jeep kall men det funkar, lite melon, babyspenat och lite fetaost för att få lite gegg i det hela. Inte alls svårt då jag hade en plan kvällen innan att gå till stranden. Samma plan som jag har dagligen men då är det jobbet som gäller. Alltså att förbereda matlåda is da shit!

När jag så såg mig omkring på stranden så tror jag aktierna höjdes på Pågens. Jag såg kanelgifflar överallt. Antingen var det nått extrapris någonstans eller så har folk väldigt dålig fantasi. Nu snackar vi till lunch, istället för mat alltså!! Var det inte gifflar så var det croissanter. Men herregud, hur tänker folk?

Precis som med alkohol får människor göra precis som de vill men jag tror inte man vill må skit faktiskt. Skit in, skit ut, välj du.

Har man inte rätt grejor hemma så blir det väldigt svårt, tröskeln blir hög och det är lättare att ge värmen och brist på tid skulden för oförmågan att tänka framåt.

Som den väldigt fina människa jag är ska jag nu ge er en lista, en handlarlista som då ska hjälpa er mot framgång!
Melon
Frukter & Bär
Yoghurt, naturell, både vanlig och lite tjockare grekisk variant
Nötter, naturella
Ägg, kok dem i förväg så de är klara och förvara dem i kylen
Kikärtor, gör en hummus i förväg som faktiskt håller ett antal dagar i kylen
Kalkonpålägg
rökt lax
fetaost
Grönsaker i mängder, mårötter, skalade, väldigt gott och mättande
Mathavre, pasta eller quinoa som kokes i förväg. Jepp håller över helgen i kylen. Använd dessa för att göra men matigare sallad ihop med några av de andra fantastiska ingredienserna i listan.
Ev, tortilla bröd som då ska användas till att föra ovanstående godsaker till munnen, som ett litet fodral och sist men inte minst, matlådan om inte den inte redan finns

Ändå brist på fantasi eller oförmåga att sätta ihop? Här kommer då några bra tips

1. Melon, fetaost, pressa över lime och en näve nötter ovanpå innan ni äter (nötterna blir geggiga annars) Tillagningstid ca 3,5 min. Innehåller protein och lagom med kolhydrater för en något slappare dag på stranden samt lite nyttiga fetter.

2. Tortillawrap med rökt lax. Tortillabröd, en per person, ca 2 bitar rökt lax, lite babyspenat, pressad lime, ev en kladd hummus eller bara en sked grekisk yoghurt för gegget. Tillagningstid ca 5,5 min (det tar ca 3 min att göra hummusen) Innehåller lite mer energi, bra för dig som är så klok nog att begripa att även träna lite denna dag. Gillar inte barnen lax (rökt lax kan var lite för mycket smak – byt till ett ägg eller kalokonpålägg)

3. Fruktsallad med yoghurt. Hacka ner så mycket frukt du vill ha i en burk, jeep över med lite lime, alltid smaskens, ta med en liten burk yoghurt och lite nötter att strö över innan du käkar. Svalkande, härliga kolhydrater, fetter och protein (i yoghurten och nötterna) För dig som rör på dig mycket är detta perfekt som dessert till något av det andra rätterna. Tillagningstid ca 3,5 min

4. För dig som bara inte giter nått. 2 kokta ägg och en frukt. Svårare än så här behöver det inte vara. #ätägghållkäften Tillagningstid 32 sekunder (äggen är ju förkokta)

Ta tag i detta nu, sommaren har precis börjat, tappa inte fokus!

Just det macken, jag skulle ju ge tips på macken. En påse blandade nötter och en eller ett par bananer sen är du hemma. Ja, svårare än så behöver det inte vara. Tråkigt? Skyll dig själv om du inte planerat dina inköp bättre!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, alltid med matlåda och en in i vassens bra plan

Kommentarsfunktionen är avstängd.