Motivations helvetet!

Om du saknar motivation och inte vet vad du ska göra – GÖR NÅTT!

Men risk att vi får döpa om denna sida/blogg till upprepningsbloggen så kör vi ändå ett varv till.

Nej, du kan inte sitta och vänta på motivationen!
Nej, du får inte, troligtvis inte, en skön sommar om du ska lata dig hela tiden och börja träna när motivationen stiger!

Motivationen stiger när du gör något. För vissa, tex långvarig sjuka där det tar emot sååå gud in utav helvete, så gäller också att bara göra nått. Göra nått för att komma igång. Göra nått för att motivationen ska stiga. Det ”nått” kan då vara att bara ta sig utanför dörren. För att senare också kanske ta sig runt kvarteret. På detta enkla vis kommer man igång och motivationen stiger. Just det – Gör det inte så svårt!

Ska jag ta mig själv som exempel och det jag behöver motivera mig till så behöver jag dela upp. Jag behöver sortera och jag behöver veta vad är mitt första steg är och sen GÖRA detta.

Jag gör listor till precis allt! Jag har nyligen gjort en lista på saker jag ska göra dagligen på vår resa till Grekland. Jag har köpt en digital kurs. 30 min per dag ska jag sätta mig i skuggan och öva.
Just det, igen… Det behöver inte vara så svårt.

Det behöver inte vara så länge. Det ska vara något som du får gjort!  för vet du? Då stiger motivationen och då kan du öka!
Gör inte det väldigt korkade alternativet och sätt upp saker på din lista som i princip är omöjliga att nå. Har inte motivationen skitig sig förr så gör den det då. Det kan jag lova dig.

Är det då fel att sätta höga mål?

Nej, naturligtvis inte men dagens text handlar inte om det. Den handlar om att om du inte vet vad du ska göra och brottas med motivations helvetet så:

– GÖR NÅTT!!

Om du inte orkar springa. Om du inte orkar ta dig till gymmet. Om du inte orkar tänka – ta fram ”din cykel” Med frisk luft och fysiskt aktivitet, vad det än är för sort, så har du börjat. Då har du tagit DITT första steg. Det är där hemligheten ligger👊🏻


Ha en motiverande lördag på er, nu ska jag utföra fysisk aktivitet i frisk luft och därefter åka och kolla på rugby!


Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, Pt, mental tränare, föreläsare och en mästare på att hålla sig motiverad även i de knivigaste lägen…

Kommentarsfunktionen är avstängd.