Missnöjd med resultat du inte får av ansträngningar du inte gör? Korkat…

Är du fumlig nog att tappa mobilen i golvet börjar du väl ändå inte att stampa på den också?
Nä, tänkte väl det. Ändå är det så många verkar tänka när det kommer till det här med de sunda matvanorna man tänkt etablera.

Lyckas man inte stå emot bullen eller semla eller mufflan (vad ÄR det för ett ord?) vid förmiddagsfikat, tja då är den dagen förstörd och då kan man lika gärna fortsätta med godisfrossa resten av dagen. Har man riktigt otur när man tänker är hela veckan förstörd.

Nu är det så mycket födelsedagskalas och konferenser, så jag tar tag i det där med kosten om några veckor”  ge mig en kaka varje gång jag hör det sägas och jag blir rund och trind på nolltid.

Men hallå?! Det är på samma sätt med maten som med träningen – ska man vänta tills de optimala förutsättningarna för en total och perfekt förändring ska ske, så kommer man vänta förgäves. De optimala förutsättningarna finns inte IRL, bara på på Facebook och instagram och då med filter och arrangerade bilder.
Det måste inte vara perfekt för att ge resultat i form av  bättre form och bättre mående.

Att göra några bra val varje dag är betydligt mycket bättre än att inte göra något alls.

Ta en dag i taget. Skippa bullen eller vad det är för fanskap som bjuds  till fikat idag och strunta i om du lyckas i morgon. Fundera sedan på om du ikväll kommer ångra det bull- och snaskfria valet du gjorde på förmiddagen. Jag tror faktiskt inte det. Jag har faktiskt aldrig hört någon som i efterhand ångrat ett sunt val. För det handlar ju inte om att ta ett stort beslut, det handlar om många och dagliga val. Det finns alltid möjlighet att välja ett bättre alternativ. Och vet ni ibland kan det bästa alternativet faktiskt vara -ingenting. Finns det inget ”nyttigare” alternativ? Vänta då med att äta tills det gör det. Du kommer inte dö av att inget äta på x-antal timmar. Du hamnar inte i svältläge. Du får inte ens lågt blodsocker. Du får lite mer noradrenalin i kroppen vilket gör dig lite grining, inget farligt. Skärp dig.

”Jaja, ska bara äta upp det jag har hemma först” sa nån och väldigt många med den och åt tvångsmässigt upp chokladen, chipsen och Ballerinakexen som låg kvar i skåpen.

Det måste inte passera den egna kroppen innan det lämnar hushållet!!

Jag finner det oerhört märkligt att en kantstött paprika, prickig banan och ett lite skrynkligt äpple tvekas det inte en sekund på att hiva ut men att slänga GODIS eller KAKOR?!?! Vafalls?! Sjukt märkligt, det sistnämnda är ju dessutom skit redan innan det passerat kroppen..

Nån annan sa ”det funkade ju så bra när jag förde matdagbok” jahaja, vad är problemet? Lösningen är ju hittad.

Varför vänta när du kan göra skillnad redan nu?

Gå runt och vara missnöjd med ett resultat du inte får av ansträngningar du inte gör – korkat var ordet.

//Carolin Helt, Int Lic PT och sjukt dålig på att vänta och väldigt okorkad om jag får säga det själv..

Kommentarsfunktionen är avstängd.