Me and my lemon tree!

Ahhhh nu har jag gjort det! Jag har äntligen köpt mitt citronträd! Tänk att en sån enkel sak kan ge så mycket glädje? Tänk att besluta sig för att skapa en plats där allt känns bra? Ja, du det är faktiskt inte svårt. Läs lite till så ska jag förklara.

Det är, såklart inte alla som kan skaffa sig ett växthus. Jag fick mitt i 50 års present och det var den bästa present jag någonsin fått! Det bästa är nog att alla i min närhet gillar den nästan lika mycket som jag. Våra kattor, min dotter och hennes polare och ibland har jag AW med gamla arbetskollegor där.
När jag går in där, ensam, stannar världen upp. Då sköljer ett fantastiskt lugn över mig som är värt allt guld i världen.

Det här med att ha en plats eller att göra något flera gånger i veckan som ger en det där lugnet är så viktigt att jag inte med ord kan beskriva det. Det är så olika, för vi är alla olika. Ett växthus för någon som hatar ogräs skulle vara rena mardrömmen. Då skulle platsen kunna vara vid havet, på en klippa. För en annan skulle det kunna vara ett par intervaller i en trappa eller igen backe. För den tredje skulle det kunna vara en promenad i en park där hjärnan bara får lugna ner sig lite.

Jag träffar dem dagligen. Duktiga, kreativa människor som fastnat i ”hjulet” där det ska presteras hela tiden. Ja, då för andra. Inte för dem själva.
Man glömmer bort sin egentiden. En av de viktigaste punkterna (enligt en lista jag läst) som framgångsrika människor är väldigt noga med för övrigt!

Hur noggrann är du med din egentid? Du är värd den! ! Den kommer göra dig friskare, piggare och i sin tur också ge klarhet vad som är viktigt i livet. Bli inte förvånad om träning dyker upp högst på listan?

Kan tänkas denna text blev en aningens djup men då får det vara så. Skulle inte byta ut mina löprundor längst havet eller min stund by the lemon tree för något annat. Det är min belöning.

Försök nu hitta din plast där du trivs. Ja, det kan vara i princip var som helst. En kille jag jobbade med hade idrottsplatsen i Höllviken. Där älskade han att vara. Där tränade hans barn och där umgicks de med varandra. Det var viktigt. Och vet ni? mannen i fråga tappade vikt på detta. Varför? Jo, han rörde på sig mer än vanligt. Han mådde där mycket bättre än vanligt. Och då! Det är då det sker grejor!Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lika grön om fingrarna som svettig på ryggen!

Kommentarsfunktionen är avstängd.