Lyckad men inte lycklig

Kan det bli värre? Ha en massa pengar, det finaste jobbet och lyxvillan men ändå inte känna sig riktigt lycklig. I min värld så låter detta som man lagt all sin tid och kraft på fel kort. Satsat på fel häst helt enkelt.

Och jisses vad jag träffar på många av dem som ”lider” av detta syndrom. Många vet inte ens om det…

Men de vet att de blir sjuka stup i kvarten. De vet att träningen inte ger det resultat det borde, med tanke på all den tid de lagt ner. De vet också att det där hjärtliga skrattet, det sitter långt, långt där inne och kommer allt mer sällan ut. Och innerst inne vet de om att något är fel, väldigt fel…

Vad betyder lycka egentligen? Det är bara du som vet vad det betyder för dig. För knasbollen Carolin Helt betyder det bland annat att göra en massa hundra repetitioner för att sen göra ett par hundra till av någon jobbig övning. För mig betyder det bland annat att inte ha ont och dessutom kunna träna hårt på min nivå då. Jisses vad lycklig jag är för min nya titanhöft! Som faktiskt ”swissshhhade” fram 12 km (Yddingeloppet) i söndags.

Men som ni ser så skapar vi lycka, vi jobbar för det. Väldigt väldigt sällan kommer den av sig själv. Men jag lovar dig, den dagen du känner den, då är allt värt det!

Jag träffar så många med de finaste jobben, med de sportigaste bilarna men är de lyckliga? Lyckade, jepp, jepp, upp till bredden! Ingen slår dem där. Frågan är bara – får de ut vad de vill av livet? Jag är inte riktigt säker. De avslöjar sig allt som oftast…

Jag visste inte riktigt vilket ämne jag skulle skriva om idag. Jag vill så gärna hjälpa en vän/klient. Jag tror min själ att jag skriver direkt till dig. Rubriken har inget med dig att göra. Jag känner bara att jag vill skriva detta. Kan hända att fler känner igen sig och kan hitta det de behöver.

Jag vet att du varken känner dig lyckad eller lycklig just nu. Du tycker att du misslyckas med det mesta du gör. Men det är din egen tanke och den behöver inte vara sann. Vi tycker inte så. Din son tycker inte så. Du har hamnat lite på fel ”plats” bara. Det är ett stort steg att byta ”plats” men det är möjligt. När du ringde mig häromdagen så förstod jag att du egentligen visste vad du behövde göra men att du behövde en spark i röven (ursäkta min franska) Ja, det kan kanske vara det jag är bäst på kanske ha, ha.
Du lägger mycket vikt vid din ålder och att du inte fått ordning än. Men du är kanske bara halvvägs! Tänk så mycket du har kvar då! Tyvärr är du också väldigt duktig på att nedvärdera dig själv. Jag vill att du ska förstå att du faktiskt är unik! Du vann ju över de där miljoners, miljoner spermierna en gång! Du är dessutom väldigt duktig på det du gör. Dina ögon tittar tyvärr åt ett annat håll. Du har enväldigt klok inställning till livet som många saknar och det är en kraft. Försök hitta och använd den.
Det som behövs nu är en handlingsplan. Du behöver skrida till verket! Vi talade om att du ska lista upp det som behöver lösas först. Att lösa en sak i sänder brukar vara ett framgångsrikt koncept. Men du måste ta en del beslut. När dessa viktiga beslut ska tas måste du vara beslutsbar. När du inte mår bra eller är stressad kommer sällan bra beslut. Låt detta ske när det finns lite plats i huvudet. Ta en lång promenad (ja, fastän du tycker att du borde lyfta skrot i gymmet, städa eller nått) Denna promenad kommer hjälpa dig att rensa tankarna och du blir mer beslutsbar. Om det ändå känns svårt – lämna tanken och kom tillbaka till den en annan dag.
Du ska nu lägga tid, mycket tid, på det som får dig att må bra. I vårt fantastiska land – Sverige, klarar vi oss alltid. Och du har vänner.
Behöver du lämna ditt jobb för att hitta lyckan – gör det! Den dagen du stänger en dörr öppnas en annan. Våga hoppa.
Allt detta, min vän, är upp till dig. Du måste ta det i din takt men du ska inte vänta med starten! Bestäm du farten, bestäm du när du är redo för nästa beslut. Men starta nu! Det är din tur att få det som du vill.
Din färd har startat, din färd mot lycka.
Stort lycka till på resan och vet var jag finns

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, lycklig så att jag nästan skäms men jag har också jobbat för det!

Kommentarsfunktionen är avstängd.