Livet på riktigt

Idag för 40 år sedan gick hon bort. En av mina två hjältar, min älskade mamma. Nej, det är inte synd om mig. Jag fick faktiskt väldigt väldigt mycket.
För så här är det – livet händer. Min uppgift är att leva livet. För detta är livet på riktigt.

Min mamma var en tuff kvinna. Ute på landet där vi bodde skulle mammor va hemma, laga mat och Gud vet allt. Men det sket hon i, hon hade en talang, en vilja och den följde hon. Hon ville jobba och blev såklart framgångsrik!

Förstår ni nu varför hon är min hjälte? Kanske ett märkligt inlägg men Pt På Riktigt handlar om att få stil på hela livet. En bra förebild är viktigt! Det behöver inte vara en förälder. Frågan är – är du en bra förebild för någon?

Tyvärr minns jag inte så mycket för jag var bara 10 år när hon dog men jag har på senare tid förstått hur hon gjorde sina val.

Mammor där ute, ta vara på varje minut. Jag önskar såååå att jag fick mer tid med min mamma men är tacksam för den tid vi fick.

Lev livet på riktigt.

Skit händer – lös detta på bästa sätt. Det hjälper inte att böla (gråta på skånska)livet ut.

Ta vara på er tid.

 

Sen har vi då hjälpte nr två ! Pappa Bennie. Ja, han går under detta namn bland mina vänner. Tyvärr gick han också bort alldeles för tidigt redan 2009. Min älskade pappa…

Men förstår ni vilken klippa!? Tog hand om 2 barn, ensam, varav den ena, jag då, nog kunde va rätt besvärlig. Tror inte textraderna räcker till för att räkna upp allt min pappa gjort och hjälpt mig med. Men en sak kommer jag så väl ihåg.

Jag var kanske runt 25 år, inga pengar och behövde låna. Själv tyckte jag det var för sorgligt att va så pass ”gammal” och inte klara sig själv.
”Jag kommer alltid att hjälpa dig för du kommer alltid va min dotter. Detta kommer du förstå när du fått egna barn” sa han.
Min kära, kära pappa! Nu förstår jag precis vad du menade. Jag vill göra allt för mina barn, Isabell och Emelie (som är min bonusdotter) för det känns så rätt.

För det är just detta som är livet på riktigt.
När ni läser detta så sitter jag troligtvis på ett flyg till Grekland. Där njuter jag och där förstår jag hur lyckligt lottad jag är.

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, med en tuff uppväxt men som lärt mig så mycket❤️

Kommentarsfunktionen är avstängd.