Lika lön för lika arbete?

I dagarna har jag funderat en hel  del på det här med lika lön för lika arbete. Nåt fullständigt självklart kan man tycka. För så långt har vi väl ändå kommit med jämställdheten mellan könen i det här j*vla landet?

Bra, då är vi hyfsat ense om det i alla fall.

Men en liten skrollning på sociala medier, speciellt bland konton drivna av kvinnor i träningsbranschen, gör att jag anar att just ”lika lön för lika arbete” kan komma att slå oss i bakhuvet.

Ty vi är uppenbarligen oerhört sköra varelser så unika och speciella som bara 50% av väldens all mänsklighet kan vara.

Vi upplyses om hur oerhört påverkade vi blir i vårt mående, vår prestationsförmåga och hur skört vårt känsloliv kan bli beroende var i vår makalösa 28-dagars cykel vi befinner oss.

Nåt vi ska omfamna och acceptera ty vi tillhör den snudd på magiska delen av mänskligheten som kan bära och föda barn.

Med detta följer även vissa krav. Krav på menscertifierade arbetsplatser där vilrum är en självklar rättighet pga vissa dagar i månaden måste man faktiskt vila mer.

Så snart den förmågan börjar avta så är vi fortsatt speciella och unika ty då drar för- och det mer riktiga KLIMAKTERIET igång. Ännu något som påverkar våra kroppar och mentala förmågor å det grövsta. Då drabbas vi av hjärndimma, luktar illa, blir deprimerade och får ont precis överallt samt drar på oss klimakteriemage bara sådär.

Fullständigt naturligt men vi måste verkligen prata om det. Speciellt lyfta fram allt elände som kan drabba oss. Nya förklaringsmodeller på samma gamla problem samt en del nytillkomna sådana.

Väldigt viktigt att alla vet exakt hur mycket olycka som kan komma och ja, riktigt leta efter krämporna och orsakerna till det är att vi verkar vara de första kvinnorna i hela världshistorien som drabbas av ålderdom. En större kränkning än vad vi kunnat föreställa oss.

Ju mer information i ämnet så står det ju klart- vi är inte jämlika.

Vi, 50% av jordens befolkning är en hop klena stycken som inte kan förväntas prestera hela tiden dvs inte utföra samma arbete som de mer förskonade männen.

Kontentan av detta är väl att vi borde gå tillbaka till spisen, ta hand om hem och barn och när vi inte duger till det så står barnbarnen på tur.

Eller vad missar jag? Upplys mig gärna..

 

/Carolin Helt, Int Lic PT, kvinna, 49år and counting..

Kommentarsfunktionen är avstängd.