Lev längre!! Men kasst…

Ät stenhårt vetefritt bröd med lite pressad citron för att få lite sötma ?Njae, vet inte det jag…

Lyssande på en pod (Tyngre rubriker, fantastiskt bra!) där de tog upp hur vissa folk åt för att leva ett längre och hälsosammare liv. Den ena metoden var tokigare än den andra. Det var allt ifrån att äta rå get, ööörrrk till att BARA äta frukt.

Jag säger bara – Livskvalite, livskvalité och livskvalité! Spelar det någon roll att äta extremt för att tro (ja, jag tror faktiskt det är mest en tro) att man lever längre då? Om det nu ens stämmer… Frågan jag tycker man ska ställa sig är – hur kul har du på vägen?

De flesta som lever ohälsosamt äter för mycket. Får i sig för många kcal helt enkelt (och från skitmat). Ett hett och bra tips, utan att vara en Einstein, är då att äta mindre. Man skaffar sig ett kcal undeskott. Men!! Äter man extremt lite kcal under en längre tid stänger kroppen ner vissa  ”lyxfunktioner” (tex. Musklestyrka, må bra, en del av hjärnans aktivitet mm) Du har blivit billigare i drift kan man säga. Helt plötsligt ligger du inte på ett så stort energiunderskott. Frågan är – ska du äta ännu mindre då? Som sagt, livskvalité, livskvalité och livskvalité!

Alltså ni där ute – Ät bra mat och var fysiskt aktiv! Gärna dagligen. Där har ni receptet. Då lever ni både länge och väl. Om du inte blir överkörd av tåget såklart… (håll käft kan också hjälpa, ha, ha, klassiskt Pt På Riktigt skämt)

Skit sen i vad du tränar. Nu pratar vi hälsa och då är det väldigt bra att träna ofta. Mindre viktigt vad det blir. Folk lägger alldeles för stor vikt vid vad de ska träna – rör på dig! Rätt och slätt. Där har du din livskvalité! Krydda detta med god och bra mat sen är du på banan??

De pratade också  (på Tyngre rubriker) om att vara väldigt smal och äta lite energi ökar risken för benskörhet avsevärt. Sån tur att man kan vara helt säker på att inte drabbas av det i alla fall!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, helt orädd för benskörhet men med stor dos livskvalité!

Kommentarsfunktionen är avstängd.