Lämna dem som har samma problem som du. Omge dig med folk med attityd!

Umgås med folk som tex gjort träning till en vana. Ta inte lata Olle och tro ni ska få detta projekt att fungera. Umgås med folk som gör det du har som mål! Du behöver inte ta bort alla gamla vänner men prova spä ut dem lite…

Jo, jo det kan funka och ni kan sporra varandra för ni förstår ju varandra. Men prova någon gång att göra tvärtom. Speciellt om du ofta hamnar i ”tycksyndommigträsket”

Om vi tar träningen som ett exempel. Du och din polare, som kanske inte heller har lyckats med träningen tidigare, bestämmer er för att sätta igång ett nytt hälsoprojekt. I början går det säkert bra men vad händer när det tar emot? När det regnar och när det börjar bli jobbigt? När julborden börjar dukas upp…?

Det kan bli du som får dra 2 lass här. Du måste peppa dig själv och dessutom får du kanske dra din polares lass också.  Risken är att det blir en för tung börda för dig och den latare av er drar med sig den andra i fallet.

Nej, prova att ibland göra något på ett helt annat vis! Varför inte börja träna med någon som redan har det som vana? En som tycker det är den mest naturliga sak i världen att ta sig ut i regn och rusk för att lyckas. En som inte säger att det är ”farligt” att röra på sig varje dag. En som inte förespråkar doftljus och annat skit.  En som fattar att kroppen är skapt för att röra på sig, inte fika!! Åk lite snålskjuts vet ja! Det kan du vara värd.

Visst har du gjort samma misstag förr? Du tar någon du tycker synd om, en lat jävel som du tillsammans med ska göra storverk. Vad händer? Jo, den där lata, pessimistiska saken drar ner dig i fallet. Sprider sin skit och förpestar din tllvaro med undanflykter för träning och istället föreslår inmundigande av div. jästa drycker eller delikatobullar!


Nej, åt helvete med dem! Du behöver inte säga upp bekantskapen men spä ut ditt umgänge lite. Denne ger dig kanske något annat? Vad vet jag? Men det du behöver i din krets, är folk som ger dig, hjälper dig mot ditt mål! Stryk de andra från listan. De som bara förpestar din tillvaro.

Livet är för kort för att de ska ta din tid! Din tur är nu! Det är du som ska lyckas! Du kan behöva draghjälp!

Vill du bli framgångsrik i något, se till att omge dig med denna sortens människor. De som inspirerar dig, de som får dig att göra det där lilla extra.

Hittar du ingen? Det kan handla om att du kanske inte vet vad du vill. Sätt dig då ner med papper och penna och skriv ner vad du inte vill – då blir saken biff! Då kommer du på vad du vill!
Vägen börjar nu ta sin form.

Är det svårt att hitta den där personen som kan vara din draghjälp? Prova en bok… Prova min nya kärlek! Fuck your fears med Johannes Hansen. Lägg till hans podd – In your face mith love. Ja, detta är grabben med attityd! Kanske just vad du behöver!

Hälsningar Lisa Kaptein Kvist, omgiven av folk, böcker och poddar som hjälper och inspirerar mig framåt

Kommentarsfunktionen är avstängd.