”Jag tar tag i det efter jul…”

Det måste väl ändå vara en av de vanligaste meningarna så här års? Många börja redan runt första advent med det mantrat ”tar tag i det efter jul…” Jag har räknat lite på det där.

8,45% av året är december. Att redan vid 1:a advent börja yra om att ”jag tar tag i det efter jul” är alltså ett nästan lika stort misstag som att rösta på Centerpartiet (8,61% vid valet). Om det var ett misstag är väl upp till var och en att bedöma men att de fick orimligt mycket påverkan trots sin relativa litenhet är väl de flesta ense om.

Om man tillhör dom som till sommaren säger ”jag tar tag i det efter semestern” ja, då har man nästan bristen på handlingskraft med två Miljöpartiet(4,41%*2)?! Inte konstigt att det går åt helskotta för så mångas satsningar då.

Och om man då tillhör dom som gör både dessa misstag, ja då är man uppe i nästan 17% av året och då är det i klass med Sverigedemokraternas siffror och det vet vi ju alla hur det går om man ignorerar dom… ja, procenten ökar och betydelsen av dom blir orimligt stor hur mycket alla övriga procent än sticker huvudet i sanden.

Så kan det alltså gå om man låter lägga handlingskraften på hyllan bara för att det råkar vankas jul om några veckor.

En annan sak jag har tänkt på är att nu infaller även den tid på året då alla dom som efter nyår och efter semestern utbrister ” Åhhhh, jag behöver verkligen nån så dig, ja en sån som säger som det är, som ger mig en spark där bak” som älskar allt jag gör och säger, helt plötsligt börjar tycka att jag är en rätt obehaglig typ. Det har föga med mig att göra, jag är ju precis samma året runt. Det är väl det som skaver.

Sånt har jag tänkt på en smula de senaste dagarna. Alla gör ju som bekant som dom vill men jag har ytterst lite empati för alla som ännu en gång står på entrémattan på gymet, dragandes i midjevolangerna, ömkandes över bristande ork och livslust pga man släppt alla hämningar 8,45% av året. IGEN. Man har inte lärt sig nåt av tidigare erfarenheter.

Jag vill ogärna sparka på den som redan ligger, så mitt heta tips är – Det blir Jul i år igen oavsett om klenätterna är bakade, om du missar ett eller annat glöggmingel, om inte önskelistan betraktas som en inköpslista, om du faktiskt inte är som en sönderstressad urvriden trasa på julaftonsmorgon och näe, man måste inte leva upp till alla andras förväntningar.

HEPPÅER!

/Carolin Helt, Int Lic PT, matematiker och något av en expert på julmåttfullhet…

Kommentarsfunktionen är avstängd.